Frederikshavn

Fjernaflæsning kræver et signal

Forsyningen kan ikke få kontakt med alle de nye målere

De nye målere til fjernaflæsning er sat op, men nogle steder er det ikke muligt at komme i kontakt med målerne. Arkivfoto: Bente Poder

De nye målere til fjernaflæsning er sat op, men nogle steder er det ikke muligt at komme i kontakt med målerne. Arkivfoto: Bente Poder

FREDERIKSHAVN:Det skulle være så godt, men nogle steder er det faktisk skidt ...

Fjernaflæsning af målere til vand-, varme- og elforbruget fungerer ikke alle steder.

Frederikshavn Forsyning har udskiftet 55.000 målere i samtlige husstande i kommunen. Formålet er, at målerne kan fjernaflæses, så den enkelte forbruger skifter for selv at aflæse forbruget og hvert år til nytår at skulle sende oplysningerne til kommunen.

Så vidt så godt. Men enkelte steder fungerer fjernaflæsningen ikke.

Uden for rækkevidde

Det er typisk i sommerhusområder og ved afsides beliggende ejendomme, hvor Forsyningen ikke kan fange signalet fra målerne. Og udfordringen er størst de steder, hvor der kun er en vandmåler, forklarer Morten Trampedach fra Frederikshavn Forsyning.

Målerfirmaet Kamstrup, der har arbejdet med at levere og udskifte de mange målere, er for øjeblikket ved at trimme netværket de steder, hvor der er problemer.

De undersøger, hvor signalet er svagt, og sætter så antenner op for at forstærke signalet.

Forsyningen betaler flagstang

- Det kan for eksempel være gennem en flagstang, hvor der er en forstærker inde i fiberstangen. Der bliver lavet skriftlige aftaler med hver enkelt grundejer, og det koster ikke grundejerne noget. De bliver kompenseret i hvert enkelt tilfælde. Merudgiften betaler Forsyningen, siger Morten Trampedach.

Problemerne med manglende forbindelse er som nævnt i sommerhusområder, både i den sydlige del af kommunen og i områderne omkring Kandestederne og Lodskovvad i den nordlige del af kommunen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.