Naturvidenskab

Fjernvarmepris til klimaministeren

Klima- og energiminister Connie Hedegaard er kåret til Årets Fjernvarmedansker 2009.

Connie Hedegaard, klima- og energiminister, fik overrakt prisen som årets fjernvarmedansker af Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Connie Hedegaard, klima- og energiminister, fik overrakt prisen som årets fjernvarmedansker af Dansk Fjernvarmes formand Uffe Bro.

Sideløbende donerer Dansk Fjernvarme 25.000 kroner til indstiftelsen af en designpris ved Designskolen Kolding for projekter, der kan kombinere energibesparelser og smukt design. Dansk Fjernvarme, som står bag kåringen af årets fjernvarmedansker, peger på Connie Hedegaards målrettede klimaindsats som hovedbegrundelse for tildelingen af prisen. Connie Hedegaard skrev således for få måneder siden rundt til landets kommuner for at skærpe opmærksomheden omkring konvertering af individuelle naturgasfyr til fjernvarme. Populært sagt vil det betyde, at hundredvis af individuelle naturgasfyr bliver til en enkelt skorsten på fjernvarmeværket. Tilmed sikres dobbeltudnyttelse af naturgassen, da der både kommer varme og el ud af kraftvarmeproduktionen. Ved at brænde naturgassen af i individuelle naturgasfyr kommer der kun varme ud af produktionen. Alt i alt betyder konvertering til fjernvarme en enorm CO2-besparelse. Connie Hedegaards arbejde for klimaet er i fokus verden over. Således blev hun for nylig kåret som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer. I 2008 gik prisen som Årets Fjernvarmedansker til Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard.