Energiselskaber

Fjernvarmeværker ser fremad

Klokkerholm og Hjallerup har indledt samarbejde

Kaj Olesen ved en af de to gamle Caterpillar motorer.Foto: Ole Torp

Kaj Olesen ved en af de to gamle Caterpillar motorer.Foto: Ole Torp

HJALLERUP:Fjernvarmeværkerne i Klokkerholm og Hjallerup har indledt et samarbejde på driftsområdet, der betyder, at man fra Hjallerup driver værket i Klokkerholm. Begge steder har man desuden indset, at det er nødvendigt med større motorer med øgede muligheder.

For et par år siden blev den gamle motor i Klokkerholm udskiftet med en ny og større motor, og det samme sker i øjeblikket i Hjallerup, hvor de to gamle Caterpillar motorer bliver udskiftet med to større motorer, der som i Klokkerholm også er fra Jenbacher.
- Jenbacher-motorerne kan bruge biogas, og de to i Hjallerup vil betyde en bedre virkningsgrad på omkring 10 procent. Derudover sparer vi en million kr. i NOx-afgift om året. I juli ankommer de to nye motorer, og de bliver klar til drift midt i august måned. I samme forbindelse bliver de øvrige driftsmaskiner renoveret eller udskiftet, så når vi er færdige, vil der på være et så godt som nyt anlæg, fortæller Kaj Tranholm Olesen, formand for Hjallerup Fjernvarme.
Klokkerholm Kraft Varme og Hjallerup Fjernvarme har forhandlet med Vattenfall og Aalborg Forsyning om levering af overskudsvarme til supplement. Men det trækker ud med at få grønt lys fra Aalborg, da der i øjeblikket kører en sag med Naturgas Midt-Nord, som modsætter sig, at Tylstrup Fjernvarme får leveret overskudsvarme fra Aalborg. Denne sag er principiel i forhold til levering til Hjallerup/Klokkerholm, hvor man i nu afventer man udfaldet af sagen i Energiklagenævnet.
- Hvis Naturgas Midt-Nord taber sagen, kan vi få gang i ledningsarbejdet, fortæller Kaj Olesen.
Men man skal nok ikke sætte næsen op efter betydeligt billigere fjernvarmepriser af den grund.
- Nej, vore bestræbelser går på at holde priserne i ro. Der er ingen umiddelbar udsigt til lavere fjernvarmepriser, medmindre man på Christiansborg laver en eller anden form for udligning mellem de store byer og os herude. Det er der desværre ikke tegn på, at man er indstillet på, siger Kaj Olesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.