Fjerritslev-brande: Brandmand skal syv år i fængsel

Vestre Landsret har skærpet dommen over en tidligere deltidsbrandmand, der er dømt for en række påsatte brande i Fjerritslev-området

Arkivfoto: Jan Pedersen

Arkivfoto: Jan Pedersen

NORDJYLLAND:Den tidligere deltidsbrandmand, Henrik Kjær Christensen, skal syv år i fængsel for en stribe påsatte brande, der hærgede i Fjerritslev-området i efteråret 2016.

Det har Vestre Landsret afgjort torsdag middag.

Dermed skærper landsretten dommen fra Retten i Hjørring, hvor den 35-årige deltidsbrandmand i november sidste år blev idømt fem års fængsel for 18 påsatte brande.

Dømt for alvorlig brand

Under ankesagen var han tiltalt for 27 påsatte brande, og blev dømt for 19 brande. Men i modsætning til byretten, så valgte landsretten at dømme den 35-årige for sagens mest alvorlige brand - nemlig branden på Thistedvej 22, hvor en 87-årig kvinde måtte reddes ud af sit brændende hus.

Der var dog ikke enighed blandt dommerne i forholdet branden på Thistedvej 22, hvor fem dommere stemte for og en stemte imod.

Brandmand: En forkert dom

Den 35-årige har under hele sagen nægtet sig skyldig, og ankede derfor byrettens dom til landsretten med påstand om pure frifindelse.

Og det var også en skuffet mand, der modtog landsrettens dom, fortæller hans forsvarer Jens Christian Christensen.

- Landsretten har talt, og det respekterer jeg. Men jeg kan oplyse, at min klient mener, at det er en forkert dom. Han er meget skuffet og ked af dommen, for hans holdning er, at han ikke har ikke gjort det, og derfor skal jeg ikke dømmes, siger Jens Christian Christensen.

Anklager tilfreds

Anklager Mai Buch fra Statsadvokaten i Viborg havde i sin procedure gået efter 10 års fængsel til den tidligere brandmand. Alligevel er hun godt tilfreds med dommen.

- Jeg lægger mærke til, at landsretten har været enig med anklagemyndigheden i vurderingen - især i det mest alvorlige forhold i sagen. Det er den store ændring i forhold til dommen i byretten. Så jeg er rigtig godt tilfreds, siger hun.

Med landsrettens dom er der nu sat et punktum i den spektakulære sag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.