Fjerritslev Skole er sundest

Hvilken skole i Jammerbugt løber med titlen i år

Fjerritslev Skole skal forsvare titlen som kommunens sundeste. Arkivfoto
18. september 2016 09:56

Det var børnene på Fjerritslev Skole, der løb med æren af at være kommunens sundeste i det landsdækkende sundhedsprojekt Aktiv Året Rundt i 2015. Nu skal eleverne prøve at forsvare titlen i de tre Sundhedsuger op til den kommende efterårsferien 2016.

Skolen har på lige fod med størstedelen af kommunens skoler deltaget i Sundhedsugerne, der er støttet af Nordea-Fonden og er en landsdækkende konkurrence. Eleverne får point efter, hvor sundt de lever, og de dyster blandt andet på kost, søvn og fysisk aktivitet.

- Vi udvikler hvert år et nyt tema, som kan inspirere og motivere både elever, lærere og forældre til at bevæge sig. I år er temaet Brug Bolden, hvor bolden er omdrejningspunktet, og jeg er sikker på, at det bliver et hit, siger projektleder Anders Flaskager, der opfordrer alle lærere til at tilmelde deres klasse til Sundhedsugerne.

Hver elev får en bold, som skal sættes i spil på alle mulige måder, så kroppen får masser af bevægelse på en sjov måde.

Lærerne i de tilmeldte klasser får hæftet "Brug bolden hele skoledagen", som giver bud på hvilke aktiviteter, man kan lave sammen med børnene i skolen for at nå kravet om de daglige 45 minutters bevægelse. Der er inspiration til både pauser og timer. Det er nemt at deltage, og som lærer bestemmer man selv i hvilket omfang, man vil deltage med sin klasse.

- Vores mål er ikke kun, at eleverne får sundere vaner. Det skal ske samtidig med, at børnene synes, det er sjovt, for det giver den vedvarende effekt, siger Anders Flaskager.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...