Fjordudsigt og tagterrasse for nye andelslejligheder

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Caroksminde fra østsiden. Sidste dæk og etage er endnu ikke monteret her. Foto: Ole Iversen

Byggekranen har travlt på Munkevej i Thisted. Caroksminde-blokken skyder i vejret. De fire elementmontører fra Leth-Beton i Bedsted er nået tre af de fire etager op, og allerede nu kan det anes, at mange af de 20 lejligheder får den fineste udsigt ud over de gamle tage i Thisteds østby og ikke mindst over fjorden.

Hos Thisted Bolig glæder direktør Søren Skole sig over, at boligforeningen nu også får den slags lejligheder i viften af leje bolig tilbud i Thisted.

- Vi ønsker at tilbyde boliger, der også kan tiltrække folk udefra, fordi de er velbeliggende med udsigt og har en interessant størrelse - også for børnefamilier.

Caroksmindes 20 lejligheder bliver på 86 - 115 m2. Lejlighederne får 15 m2 altan ud mod syd.

- Det mest innovative ved de spændende lejligheder er, at tagetagen, som anlægges i tre trin, bliver indrettet som tagterrasse. 70 procent af tag arealet skal være fællesområde for alle beboere. Der bliver elevatoradgang direkte til taget, så alle, uanset eventuelt handicap, kan komme på tag etagen. Her kan beboerne indrette taghaver, hvis de har lyst. Det er mest kendt fra de tætbebyggede storbyer. Men er en spændende ny dimension til byggeriet Caroksminde, siger Søren Skole.

De to lejligheder i øst enden, som ligger øverst i "trinene" får egen terrasse og ekstra udsigt mod vest (i retning mod Thisted Kirke).

To af Caroksmindes lejligheder får i øvrigt status "fleksibel udlejning" - de er til tænkt som et tilbud til de nye tilflyttere udefra.

For Leth-Beton i Bedsted er det en god opgave. Firmaet har vundet fag entreprisen på elementerne til byggeriet af den store boligblok.

- Vi har travlt, og kan mærke der er generel god gang i byggeriet, fortæller montageformand Peter Rasmussen.

- Vi har kørt 55 lastbil læs elementer til Thisted. Mange er produceret i Bedsted.

Caroksminde skal nu udlejes og beboerne kan flytte ind efter planen lige efter sommerferie. Bygningen er 41 meter x 11 meter i grundplan og bliver ca. 14 meter høj fra gadeniveau, og den får adressen Kastet 88

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.