Frederikshavn

Flagdag på flådestationen

Parade til ære for udsendte danskere

FREDERIKSHAVN:På Flådestation Frederikshavn blev der 5. september i lighed med mange andre steder over hele landet for sjette år, afholdt en parade til ære for de udsendte danskere.

Selvom paraden blev holdt på Flådestationen ærer den alle Danmarks udsendte siden 2. verdenskrig. Det gælder både politifolk, folk fra beredskabet og forsvarets personel og i det hele taget alle der er, eller har været udsendt af danske myndigheder.

Garnisonskommandant, kommandør Per F. Hansen talte til paraden og sagde blandt andet:

- Vores udsendte udfører et arbejde, der ligger langt fra den hverdag, flertallet af os andre lever i til dagligt. Vi tænker og trækker vejret frit; vi går trygt ned ad gaden, og ofte er vores største overvejelse, hvad vi skal se i fjernsynet om aftenen. Men netop denne tryghed og frihed er den, som vores udsendte sikrer med deres kamp i fjerne egne af verden.

- Denne kamp er ikke uden farer - indsatsen har en pris. Nogen har mistet livet; andre er kommet hjem med ar på krop og sjæl – til dem, deres pårørende og efterladte skal der i dag lyde en særlig tak.

- En tak, der også gælder selve indsatsen, en indsats som har gjort en forskel i forhold til at gøre verden til et bedre og mere sikkert sted at være. Så for MIG er der ingen tvivl – vores indsats nytter. Ikke alt er perfekt – ikke alle mål bliver nødvendigvis opfyldt, men indsatsen medvirker til at gøre verden bedre.

- Fred og stabilitet i verden er en forudsætning for Danmarks sikkerhed – for at alle herhjemme fortsat kan leve trygt og sikkert og spekulere på, om DR eller TV2 leverer den bedste fredagsunderholdning.

Efter talen lagde kommandøren en krans ved mindesmærket der står på Flådestationens paradeplads, hvorefter der blev afholdt et minuts stilhed.

Efter dette minut til fordybelse talte orlogspræst Laurits Korsgaard til paraden. Han sagde blandt andet:

- Vi skal huske, at det ikke kun er de udsendte, der har et savn, mens de er af sted. Det har deres børn, ægtefæller og forældre også. Det er også vigtigt at huske, at der er nogen for hvem, dette afsavn aldrig forsvinder, der er børn, som ikke får vist far eller mor, hvor dygtige de er blevet i skolen eller på sportspladsen. Der er også dem, der kommer hjem med ar på krop og sjæl, og som har behov for støtte i en tid efter, ja nogen i resten af deres liv. Der er nogen af dem, der vælger at bruge det, de har lært til at hjælpe andre og nogen vælger samfundet fra og flytter ud i skoven.

Efter paraden var der mulighed for at mødes over en kop kaffe og et rundstykke. Garnisonen håber, at der også fremover vil møde både tjenestegørende og hjemsendte op til dette arrangement. Denne invitation gælder alle tidligere udsendte, der bor i området, og som ønsker at deltage. Dette uanset hvilken statslig myndighed, der har udsendt dem, hvor de har været sendt hen, og hvornår det har været.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.