Thisted

Flagdagen for danske udsendte markeres

For andet år markeres flagdagen for Danmarks udsendte og veteraner i Thisted med march og taler

13
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Flagdagen for de danske udsendte blev fejret i Thisted med march og taler. Foto: Bo Lehm.

THISTED:Den første tromme lyder, og marchen sætter i gang. Det er Hjemmeværnets Musikkorps fra Mors, der danner fortrop. Herefter Beredskabsstyrelsen og dernæst veteranerne. Langs Storegade står flag. Det passer godt til mærkedagen 5. september. Det er den officielle flagdag for Danmarks udsendte fra alle værn, samt fra beredskabet og politi.

I år er andet år dagen markeres med en march igennem Thisted by med Store Torv som destination.

En vigtig markering

I år er der 115 tilmeldte til efterfølgende spisning på Rådhuset. Det viser, at det er et vigtigt arrangement, mener Kjeld Borggaard Nielsen fra De Danske Forsvarsbrødre i Thisted.

- Det viser, at vi har fat i noget. En stolthed over, at der lokal bliver afholdt noget, for folk, der har været udsendt i vores område, siger han.

De Danske Forsvarsbrødre i Thisted står sammen med Thisted Amts Garderforening, kommunen og Beredskabsstyrelsen Nordjylland bag arrangement.

Sidste års arrangement var en succes, derfor er forventningerne til dette år høje. Især talerne på Store Torv ses der frem til. I år er hovedtaleren Kai Vittrup, tidligere chefpolitiinspektør i København og udsendt for FN til verdens brændpunkter.

- Jeg regner med, at han kommer med en god beskrivelse af, hvordan det er at være udsendt. Ligesom han nok kommer med ros og cadeau, siger Kjeld Borggaard Nielsen.

Gerne en kommende tradition

- Det er kun den, der har oplevet at være under beskydning af mortergranater 24 timer i døgnet, den der har set og lugtet krigen, der kender følelsen.

- Tak kammerater, jeg er stolt over at være en af jer.

Både cadeau og rammende beskrivelser var med i Kai Vittrups tale, der også indeholdt en påskønnelse af de pårørende, og en opsang til beslutningstagerne om at tage vare på veteranerne - både fysisk og psykisk.

Markeringen af flagdagen i Thisted må gerne blive en tradition ifølge veteranerne.

- Det er en fantastisk. Det er en pæn måde at ære, siger Jørgen Lindor-Holm, der selv var udsendt til Cypern for 52 år siden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.