Flagene flytter: Nordjylland mister en hofleverandør

Flagfabrikken Langkilde & Søn samler administration, lager og logistik i Herlev og forlader Hjørring

Jakob Gammelgaard
Søstrene Nicole og Chantall er fjerde generation, der driver flagfabrikken videre, men det kommer nu til at foregår fra Herlev. Arkivfoto: Henrik Louis
Erhverv 13. juli 2018 12:39

HJØRRING: Vendsyssel mister en af sine få hofleverandører, når flagfabrikken Langkilde & Søn snart forlader domicilet på Læsøvej og samler administration, lager og logistik i virksomhedens afdeling i Herlev.

Her har virksomheden administrerende direktør, Nicole Langkilde i flere år haft base og har så pendlet mellem afdelingerne.

- Det er da med en blanding af vemod og lettelse, at vi nu tager skridtet og samler aktiviteterne, siger Nicole Langkilde, der som fjerde generation i virksomheden er født og opvokset i Hjørring.

Hele virksomhedens produktion af flag i alle afskygninger er for længst flyttet til Vietnam og Kina, så der nu kun er i alt er knap ti medarbejdere i virksomheden i Danmark.

Nicole Langkilde har siden 2009 varetaget ledelsen og hendes søster, Chantall Scott er kreativ direktør.

Langkilde & Søn bevarer dog en lille flig af virksomheden i Hjørring, idet en af virksomhedens dygtige og trofaste medarbejdere, produktionschef Gitte Gaden Jensen, sammen en konsulent fortsat vil arbejde fra et kontor i Hjørring.

Det var kærligheden, der i sin tid fik flagfabrikken til Hjørring. Nicole og Chantalls oldefar startede produktionen i Nyboder i 1938.

Hans søn Gunnar tog over og han forelskede sig i Kirsten fra Mosbjerg. Det betød, at virksomheden flyttede med til Vendsyssel.

I 70’erne og 80’erne var det deres svigerdatter Lisbeth Scott, der overtog ledelsen i firmaet. Dengang bestod produktionen af 30 syersker, men efterhånden blev det meste af produktionen flyttet til Vietnam, og kun produktion af specialopgaver blev tilbage i Hjørring.

Det var også Lisbeth Scott, der stod i spidsen for virksomheden en skelsættende nat i 2005, hvor hele det tidligere domicil på Frederikshavnsvej brændte ned til grunden.

I slutningen af nullerne overlod hun ledelsen til sine to døtre, Nicole og Chantall.

- Man kan sige, at virksomheden nu vender tilbage til, hvor det hele startede for 80 år siden, siger Nicole Langkilde.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...