Hjørring

Flager-power og sort sol ...

Var det noget med en tur med spændende oplevelser i naturen i Hjørring-området?

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ikke i samme målestok som i det sønderjyske, men alligevel en oplevelse værd.Privatfoto.

HJØRRING:Tirsdag 6. september er der flagermustur i Hjørring.

- Tag med, når vi går på opdagelse efter flagermus i Svanelunden og Folkeparken. Sammen med naturvejleder Bo Storm, Frederikshavn Kommune, vil vi ved hjælp af flagermusdetektorer prøve at lytte os frem til de fascinerende natdyr - og med lidt held få nogle at se. Med hjælp fra Hugo Kristensen vil vi også lokke natsommerfugle frem med lys og sukker - de er vigtig føde for flagermusene. Husk gummistøvler og gerne en stærk lommelygte. Turen starter kl. 19.30 og varer frem til ca. kl. 22. Vi mødes ved P-pladsen ved Soppedammen. Kør ad Svanelunden fra Svanelundsvej, lyder det fra turleder Anders Østerby, Nordsøen Skoletjenesten.

Der er også mulighed for at få en anden oplevelse i naturen allerede lørdag 3. september klokken 18.30, hvor turlederne Knud Mikkelsen og naturvejleder Laus Gro-Nielsen, Team Natur, Hjørring Kommune, kalder til samling på P-pladsen for enden af Kærsgård Strandvej. Turen går til åslyngen, hvor rørskoven vokser omkring den afsnørede del af Liver Å.

Undervejs fortælles der om stærenes liv og levned, inden solen går ned kl. 20:08.

Turen er to km lang og går igennem ujævnt terræn. Turen er en del af Hjørring Kommunes naturvejlederprogram.

- Medbring gerne varmt tøj og varme drikke, lyder opfordringen.

Hvis man er heldig, kan man opleve store flokke af stære samles over tagrørene og danne sort sol om end i mindre målestok end i marsken. Herudover er der gode chancer for at se andre af rørskovens fugle.tn

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.