Flagstænger udsat for hærværk

Nordjysk flaglaug er tæt på at give op efter weekendens overgreb på flagstængerne

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KLARUP:Flagstængerne i Klarup kan ikke få lov til at stå i fred. Det blev senest bevist i weekenden, og det har fået byens flaglaug til at overveje, om vejsideflagene også i fremtiden skal pryde byen ved festlige lejligheder.

- På et tidspunkt når man dertil, hvor man ikke gider mere. Vi prøver jo at få det hele til at hænge sammen pengemæssigt, og når nogen går og ødelægger flagstængerne, forsvinder pengene lige ud af kassen, siger formand for Klarup Flaglaug Ole Hansen, der har været med i lauget i 25 år.

Gik ud over privat bil

Klarups mere end 60 flag var hejst i anledning af weekendens byfest, men søndag morgen, var det ikke længere alle flagene, der vejrede i vinden.

Mange af flagstængerne var taget op af deres huller i kanten af vejen og lå smidt rundt omkring. To var knækket, og to andre var stillet op ad en parkeret bil.
Det er ikke første gang, flaglauget oplever hærværk. Det er sket jævnligt over en årrække. For nogle år siden blev der endda lavet bål af en bunke flagstænger.

Prikken over i’et

Ole Hansen tror ikke, at det er de samme gerningsmænd, der går igen. Men han håber alligevel, at nogen kan hjælpe med at finde de skyldige.

- Det var prikken over i’et, at det den her gang skulle gå ud over en privat bil. Derfor har vi meldt hærværket til politiet, siger Ole Hansen.
Formanden og hans kone driver flaglauget sammen med to andre par fra Klarup.
De tre par har før snakket om at stoppe i forbindelse med hærværk. Den overvejelse er dog ikke blevet taget godt imod i byen, hvor man generelt er glade for flagene.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.