Flemming Povlsen: Dansk fodbold har tabt ansigt uanset aftale

En midlertidig aftale fjerner ikke ydmygelsen af at stille med et vikarlandshold, mener Flemming Povlsen.

Ritzau
Ifølge Flemming Povlsen kan landsholdet ikke bruge den kaotiske optakt som undskyldning for ikke at levere på søndag mod Wales. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Fodbold 6. september 2018 21:07 - Opdateret 6. september 2018 21:33

Det er torsdag lykkes at få en midlertidig aftale på plads mellem Dansk Boldspil-Union og Spillerforeningen. Dermed kan de almindelige landsholdsspillere spille kampen mod Wales søndag i Aarhus.

Men det fjerner ikke ydmygelsen af onsdagens kamp, hvor Danmark stillede med et hold af spillere fra 2. division, Danmarksserie og futsallandsholdet mod Slovakiet.

- Ansigtet er tabt. Det her er bare et spørgsmål om at komme videre og komme op fra det hul, man har gravet sig ned i, siger han.

- Så er det bare at sende en tak til det landshold, der var afsted med John "Faxe" Jensen.

Ifølge Flemming Povlsen kan de spillere, der skal møde Wales, ikke bruge det kaotiske forløb som undskyldning for ikke at levere optimalt.

- Jeg vil være meget ked af det, hvis nogen fra det danske landshold, som kommer og siger, at de ikke er forberedte. For det falder kun tilbage på dem selv. Der er kun en måde at gøre det her godt igen: det er at give noget tilbage, siger han.

Selv om det såkaldte vikarlandshold for nu er fortid, vil episoden ifølge Flemming Povlsen efterlade varige mén på landsholdets fremtidige muligheder for at få modstandere til kommende venskabskampe.

- Man kan godt grine lidt af det. Men det er klart, at hvis man skal spille venskabskamp, så vil det være et forbehold, man har, siger han.

- Det vil ligge i baghovedet hos andre. Man har set, hvilke skadevirkninger det har. Både med kvindernes kamp mod Holland og kampen i Slovakiet.

- Det er et rigtig dårligt signal at sende fra et land med en kultur, hvor vi mener, vi har styr på tingene, at vi ikke kan stable en fodboldkamp på benene.

Danmark møder Wales på søndag i Aarhus klokken 18.00.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...