Danmark

Flensborg Avis slipper for at tilbagebetale millioner

Medienævnet har omgjort sin afgørelse om, at Flensborg Avis skulle tilbagebetale hele mediestøtten fra 2015.

Flensborg Avis undgår at skulle tilbagebetale næsten 3,7 millioner kroner i mediestøtte.

Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Medienævnet har nemlig omgjort et krav fra september, om at mediet skulle tilbagebetale hele mediestøtten for 2015.

Avisen stod ellers over for at skulle fyre op mod en tredjedel af mediets redaktionelle medarbejdere som følge af kravet.

- Vi er selvsagt jublende glade for den beslutning, siger chefredaktør og administrerende direktør Jørgen Møllekær i meddelelsen.

Problemet for avisen lå i, at loven om mediestøtte slår fast, at medier ikke kan få støtte, hvis de er helt eller delvist offentligt ejet.

Flensborg Avis får et tilskud fra Folketingets Sydslesvigudvalg - et beløb, der udgør omkring halvdelen af de samlede indtægter. Dermed betragtes avisen ifølge medieloven som værende offentligt ejet.

Medienævnet har omgjort sin oprindelige afgørelse med henvisning til, at et enigt kulturudvalg i Folketinget i november erklærede, at det ikke var meningen at afskære medier i grænselandet fra mediestøtte.

Ifølge Flensborg Avis har nævnet derfor vurderet, at medier i grænselandet ikke er afskåret fra at modtage mediestøtte, selv om de modtager mere end 50 procent af den samlede deres samlede indtægt fra offentlig støtte.

Sagen om mediestøtten fik også alle partier i Folketinget uden om Venstre til at kalde kulturminister Bertel Haarder (V) i samråd i oktober.

- Det har været et langt og besværligt forløb. Noget af det, der har glædet mig allermest, da det spidsede til her i efteråret, var at kunne konstatere den udelte opbakning hele vejen rundt i Danmark, siger Jørgen Møllekær.

Flensborg Avis blev grundlagt i 1869 og har siden leveret nyheder til de dansksindede sydslesvigere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.