Flere ældre skal flytte

Sag om flytning til Stenumgaard udsat - Kornumgaard skal spare

Plejehjemmet Kornumgaard skal spare.Arkivfoto <i>Pressefotograf Henrik Bo</i>

Plejehjemmet Kornumgaard skal spare.Arkivfoto Pressefotograf Henrik Bo

BRØNDERSLEV:10 beboere i demensafsnittet i Valdemarsgade i Brønderslev skal flytte - til Stenumgård.

Det er et led i en større omlægning på ældreområdet, hvor rehabilitering, genoptræning og aflastning samles i Valdemarsgade.

Målet er at spare 1,6 mio. kr. i 2013 og 3,1 mio. kr. om året derefter.

Byrådet skulle have godkendt omlægningerne på mødet onsdag aften, men formanden for ældreomsorgsudvalget, Peer Thisted (S), trak sagen tilbage med den forklaring, at der er nogle spørgsmål, der skal afklares.

Også det private plejehjem, Kornumgård i Brønderslev mærker sparekniven.

700.000 kr. skal Kornumgård spare næste år, og derpå 1 mio. kr. om året.

- Kornumgård har sagt, "det kan vi godt finde i vores budget". Og det gør de så. De har fundet 1,16 mio. kr. og det er jo fint, sagde Peer Thisted på byrådsmødet, hvor besparelsen blev godkendt uden debat.

Kornumgård sætter to medarbejdere mindre på dagvagt, og desuden spares der på nattevagt, sekretærfunktion , rengøring og afløsere.

Sparekniv kan give bagslag

Der bliver mindre daglig træning af beboerne, hvilket kan gøre at nogle beboere bliver mere plejekrævende, og det bliver sværere at tage hensyn til de demente beboere, hvilket også kan give bagslag, advarer Kornumgård i afklaringen af besparelserne.

- Hvis medarbejderne er fortravlede vil det med det samme have en afsmittende effekt på de demente beboeres adfærd. Ofte bliver de mere udad reagerende, påpeger det private plejehjem.

Desuden vil besparelsen få indflydelse på aktiviteterne med beboerne.

- Det siger sig selv, at aktiviteter både inde og ude af huset må holdes på et absolut minimum, hvilket vil have konsekvenser for beboernes sociale liv, skriver Kornumgård til byrådet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.