Udland

Flere arresteret for drab på ambassadør

Libyske myndigheder har efter sigende anholdt flere personer for angrebet på USA's konsulat i Benghazi.

Flere arresteret for drab på ambassadør

Flere personer er efter sigende blevet anholdt i forbindelse med angrebet på USA's konsulat i den libyske storby Benghazi. Et angreb, der kostede den amerikanske ambassadør i Libyen, Christoffer Stevens, og to medarbejdere livet.

Det fortæller myndigheder i landet til nyhedsbureauet AFP.

- Indenrigs- og justitsministeriet er påbegyndt deres undersøgelser og indsamling af bevismateriale, og nogle personer er blevet arresteret, siger landets viceindenrigsminister, Wanis al-Sharif.

Han afslår dog at give nogen som helst detaljer omkring antallet af arresterede eller deres baggrund "for ikke at hæmme en hensigtsmæssig afvikling af undersøgelserne", siger han.

Spekulationerne om, hvad der lå bag angrebet har været flere.

Men efterhånden som flere detaljer er kommet frem om tirsdagens dødelige angreb, arbejder USA nu ud fra en teori om, at det var et veltilrettelagt angreb fra militante og ikke, som umiddelbart antaget, spontant udløst af en rasende hob.

Angrebet blev indledningsvis tilskrevet en menneskemængde, der i spontan vrede over en film om profeten Muhammed vendte deres raseri mod konsulatet.

Men alt dette skal nu klarlægges.

- Alle foranstaltninger bliver taget. En uafhængig retslig instans er blevet oprettet til at foretage undersøgelsen, siger Abdelmonem al-Horr, der er talsmand for landets indenrigsministeriums sikkerhedsenhed.

Efter angrebet har USA evakueret alle ansatte ved konsulatet i Benghazi.

Torsdag sendte den amerikanske regering også marinesoldater til Libyen og udstationerede to krigsskibe ud for landets kyst.

Endvidere er 50 marinesoldater udstationeret omkring USA's ambassade i Tripoli, Libyens hovedstad, hedder det i en erklæring fra udenrigsministeriet i Washington.

Der er torsdag nye voldsomme protester i Yemen og Egypten mod den amatøragtige amerikanske film, der beskyldes for at besudle profeten Muhamed.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.