Flere besøgende til Hirsholmene

Ny fartplan betyder, at der sejles tre dobbeltture om ugen i skoleferien

Naturstyrelsen får med ny fartplan flere besøgende til Hirsholmene med "Seadog", der har skipper Klaus Madsen og bedstemand Jørgen Larsen som besætning. Foto: Peter Bandholm <i>Peter Bandholm</i>

Naturstyrelsen får med ny fartplan flere besøgende til Hirsholmene med "Seadog", der har skipper Klaus Madsen og bedstemand Jørgen Larsen som besætning. Foto: Peter Bandholm Peter Bandholm

FREDERIKSHAVN:Naturstyrelsens ønske om flere besøgende til Hirsholmene ser ud til at blive opfyldt. Det sker med en omfattende ændring af fartplanen efter, at skipper Klaus Madsen sammen med bedstemand Jørgen Larsen fra 1. januar med båden ”Seadog” har overtaget sejladsen mellem Frederikshavn og den lille øgruppe.

Ganske vist er der sket indskrænkninger i sejladsen i vintermånederne med kun en ugentlig sejlads tilrettelagt som dobbelttur om lørdagen af hensyn til øens få beboere. Til gengæld omfatter fartplanen i forårsmånederne tre ugentlige sejladser mandag og torsdag og en dobbelttur lørdag.
Yderligere kommer der i hele skoleferien en udvidelse med dobbeltture alle tre ugedage så endnu flere kan komme på en dagstur til Hirsholmene.
- Med den interesse, der hidtil har været for at komme over på øen efter den nye fartplan, regner jeg med, at antallet af besøgende vil stige betydeligt i løbet af sommeren. Ikke mindst på grund af de ekstra dobbeltture, siger Klaus Madsen, der fra Naturstyrelsen har fået oplyst, at der hele sidste år blev sejlet med omkring 600 passagerer.
- Her lige før den rigtige højsæson begynder har vi rundet 560 returbilletter, så det tegner godt, og der er stadig masser af ledig kapacitet til en spændende tur til Hirsholmene, siger skipperen.

Sejler fra Sæby

De dage, hvor Klaus Madsen ikke sejler mellem Frederikshavn og Hirsholmene, er der tilrettelagt oplevelsesture med blandt andet sælsafari og ture til Nordre Rønner ved Læsø med udgangspunkt fra enten Vesterø eller Østerby. Interessen for disse ture, der også kan omfatte fiskeri og havjagt, er så stor, at Sæby nu som noget nyt vil blive brugt som udgangspunkt hver torsdag aften i hele højsæsonen.

Klaus Madsen er født og opvokset i Frederikshavn og har siden 1986 boet på Læsø. Han begyndte med sejlads med den første ”Seadog” i 2003. Den blev i 2008 udskiftet med den nuværende båd, der har plads til 12 passagerer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.