Flere boliger fik til-salg-skilt i februar

Ved udgangen af februar var der 57.782 ejerboliger til salg - det er lille stigning i forhold til måneden før.

Flere boliger fik til-salg-skilt i februar

Antallet af ejerboliger til salg er øget med 788 i februar sammenlignet med måneden før. Det viser Realkreditrådets statistik over boliger til salg.

Stigningen skyldes dels, at der er fjernet relativt få boliger fra ejendomsmæglernes hylder, dels at flere boliger har fået til-salg skiltet sat op.

Trods stigningen i februar er boligudbuddet faldet med 4951 ejerboliger i forhold til samme måned sidste år.

Ved udgangen af februar stod der 57.782 ejerboliger til salg i Danmark. Det fordeler sig på 39.749 parcel- og rækkehuse, 6967 ejerlejligheder og 11.066 fritidshuse.

- Der er flere ting, der påvirker boligmarkedet lige nu. Vi er dels på vej ind i forårsmånederne, hvor der traditionelt sættes flere nye boliger til salg.

- Samtidig står vi i en situation i flere af landets store byer, hvor ejerlejligheder til salg så småt er ved at være en mangelvare. Det kan være med til at få nye sælgere på banen, siger Ane Arnth Jensen, der er direktør i Realkreditrådet, i en kommentar til tallene.

Samtidig med, at udbuddet af ejerlejligheder er faldet, er udbudspriserne steget over det seneste år. Den gennemsnitlige prisstigning for hele landet ligger på 4,5 procent det seneste år.

Det svarer til, at udbudsprisen på en ejerlejlighed på 90 kvadratmeter er øget med knap 85.000 kroner det seneste år. Udbudsprisen på et hus på 150 kvadratmeter er til gengæld faldet med knap 45.000 kroner i samme periode.

Den lille stigning i boligudbuddet i februar er forholdsvis jævnt fordelt på tværs af regionerne, der alle kan notere højere udbud. De største stigninger er sket i hovedstadsområdet, hvor boligudbuddet er øget med fire procent hen over måneden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.