Flere butikker på et år

Går mod strømmen - antallet af butikker i Aars stiger

Lasse Damsgaard
Thorkild Hansen, der er handelschef i handelsstandsforeningen i Aars. Arkivfoto
Aars 7. februar 2013 07:55

AARS: Mens antallet af butikker i mange byer i Danmark er for nedadgående i disse år, så går det den modsatte vej i Aars.

På et år er der åbnet fem nye butikker i Kimbrerbyen, mens to er lukket.

Det viser en opgørelse for 2012, som Aars Handelsstandsforenings handelschef Thorkild Hansen har lavet som en status over det forløbne år.

- Med den opgørelse i hånden, synes jeg godt, jeg kan konkludere, at erhvervslivet i Aars går imod en kedelig landstendens, hvor butikslukninger snarere er reglen end undtagelsen, siger Thorkild Hansen.

De nyåbnede er Tongkun, der sælges thailandske produkter og wellness, Sybille, der sælger brugskunst, isenkræmmerforretningen Kop & Kande, Lysdahl & Simonsens herretøjsforretning og small4all, som blandt meget andet sælger kontorartikler.

Sidstnævnte er flyttet ind lokaler som tidligere rummede en skotøjsbutik, som er lukket. En anden butik, der også er lukket er guldsmedebutikken Bildes.

For at gøre billedet komplet må det nævnes, at genbrugsbutikken, så lå hvor Kop & Kande flyttede ind er rykket til lokaler ved siden af Kvickly, mens Lysdahl og Simonsens nye herretøjsbutik rykkede i lokaler, hvor herretøjsbutikken Mr. Pauli lå. Da den lukkede overtog Karina Højbjerg Mr.-konceptet, og hun inddrog det i en ny stor dame- og herretøjsbutik, der samlede de to butikker Højbjerg og Høje på samme matrikel.

Den butik blev etableret i de tidligere Bog & Kontor-lokaler, som blev ledige, da den flyttede til det nye center i midtbyen for få år siden.

Og så er Café Harmoni også flyttede i nye og meget større lokaler, hvor pigeforretningen Højbjerg tidligere lå.

- Al den rykken rundt, etablering af nyt samt - heldigvis - få lukninger gør, at der lige nu kun er et par tomme butikslokaler ledige i midtbyen i Aars, og det er jeg rigtig godt tilfreds med.

- Der er mange andre byer på størrelse med Aars, hvor der er masser af tomme lokaler, siger Thorkild Hansen, som glæder sig over, at byen - når alt tælles sammen - har 75 specialbutikker.

- At vi mærker fremgang betyder ikke, at der ikke ligger kæmpe udfordringer. En af dem er stigende nethandel.

- Kæde-butikkerne har web-løsninger, så de af byens butikker, som er medlemmer af kæder, har god hjælp på den front. Men det er klart, at mindre butikker uden bagland i form af kæder til også at håndtere web-løsninger har det lidt svært på den front, siger Thorkild Hansen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...