Udland

Flere dræbt af bilbombe ved guvernørbolig i Nigeria

Sprængladning var skjult på varebil fyldt med kornsække. Ingen har taget ansvaret for angrebet.

Fire personer blev torsdag dræbt, da en bilbombe eksploderede tæt på en guvernørs privatbolig i delstaten Gombe i det nordøstlige Nigeria. Sprængladningen var skjult på en pickup fyldt med kornsække, siger en kilde til nyhedsbureauet AFP.

- Varebilen var i bevægelse, da den eksploderede og dræbte de to mænd i bilen og to soldater, der befandt sig i et armeret køretøj tæt på guvernørens bolig, fortæller kilden.

Det vides ikke, om guvernørens bolig var målet, eller om sprængladningen blev udløst for tidligt ved en fejl. Det er også uvist, om den islamistiske terrorgruppe Boko Haram står bag angrebet.

Braget fra eksplosionen kunne høres over hele Gombe, delstatens hovedstad.

Boko Haram har tidligere udført dræbende angreb i byen. I februar 2012 mistede 14 personer livet, da gruppen angreb en politistation i Gombe. Måneden forinden blev seks mennesker dræbt, da oprørsgruppen angreb en kirke i Kano.

Nigeria har erklæret tre nordøstlige provinser i undtagelsestilstand på grund af Boko Harams mange terrorangreb. I delstaten Borno frygtes op mod 500 mennesker at være blevet dræbt af gruppen de seneste dage.

Gruppen ar dræbt tusinder af mennesker siden 2009, hvor bevægelsen blev stærkt radikaliseret. Islamisterne var genstand for overskrifter verden over, da de i april bortførte over 200 skolepiger i Borno.

De fleste af pigerne er ikke blevet fundet, og der gættes på, at Boko Haram har ført dem til nogle af de nabolande, der støder op til det nordøstlige Nigeria.

USA, Frankrig og Storbritannien er blandt de lande, der tilbød Nigeria hjælp til at finde og befri pigerne.

Boko Harams leder, Abubakar Shekau, har truet med, at han vil sælge de bortførte piger som slaver.

Bevægelsen blev mandag føjet til EU's liste over terrorgrupper.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.