Flere end 1300 nye grunde på vej

Nye udstykninger skal fremme økonomien i Aalborg Kommune - udstykninger rækker tre-fire år frem, mener rådmand

Niels Brauer
Der kommer flere grunde i Sofiendal Enge ifølge budgetforslaget. Arkivfoto
Aalborg 9. september 2016 13:10 - Opdateret 9. september 2016 14:47

AALBORG: Kommunen må stadig hyppigere melde udsolgt af grunde til både parcelhuse og til tæt-lavt byggeri i de kommunale udstykninger, som er byggemodnet de seneste år.

For at rette op på det er der i udspillet til et budget for 2017 udlagt en række nye områder til udstykning.

Det drejer sig om arealer ved Langbrokrovej i Vodskov, Morbærhaven, Sofiendals Enge, Zangenbergs Allé (ved Lindholm Høje) og i Gigantium-kvarteret.

By- og landskabsforvaltningen kan oplyse, at for Sofiendals Enge drejer det sig om 1200 boliger i alt, hvoraf kommunens andel er 350-400 boliger, for Langbrokrovej 30-40 parcelhuse og for Zangensbergs Allé 30-50 tæt-lave boliger. For Morbærhaven og Gigantium-kvarteret er tallene ikke oplyst.

Skal generere indtægter

- Vi har en udfordring i at have nok udstykninger, specielt bynært er vi ved at løbe tør for grunde, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S), der påpeger, at det udover at sikre byens vækst drejer sig om at sikre kommunen nogle indtægter.

- For at vi kan holde det anlægsbudget, vi har, er vi nødt til at generere nogle indtægter, siger rådmanden, der vurderer, at nævnte udstykninger rækker i et tre-fireårigt perspektiv, ikke mindst på grund af de mange grunde i Sofiendals Enge.

- Og efter de her udstykninger kommer Stigsborg jo relativt hurtigt på markedet, siger han med henvisning til det store, tidligere erhvervsområde i det østlige Nørresundby, som næste år skal benyttes som lejer i forbindelse med DGI’s landsstævne, men som derefter skal udvikles som helt ny bydel.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...