Udland

Flere er såret af bilbombe i Tyrkiet

Fire mennesker er såret efter en voldsom eksplosion ved en militærlejr i det sydøstlige Tyrkiet.

Flere er såret af bilbombe i Tyrkiet

En bil er eksploderet uden for en militærlejr i den tyrkiske havneby Iskenderun, og ifølge det tyrkiske nyhedsbureau Dogan er fire mennesker såret.

Bilen var fyldt med sprængstof, og den eksploderede 150 meter fra indkørslen til lejren umiddelbart inden, at en kolonne med flere militære køretøjer skulle passere stedet.

Eksplosionen fandt sted i Hatay-provinsen nær grænsen til Syrien. Det vides dog endnu ikke, om hændelsen har forbindelse til de kurdiske oprørere i området eller til konflikten i nabolandet Syrien.

Tyrkiet huser i øjeblikket flere end 100.000 syriske flygtninge, der opholder sig i lejre i det uroplagede grænseområde.

Eksplosionen kommer i kølvandet på flere angreb fra kurdiske oprørere målrettet tyrkiske sikkerhedsstyrker i den sydøstlige del af landet. Kampene er siden i sommer blevet mere intense.

Ifølge det tyrkiske militær skyldes det, at den yderliggående tyrkisk-kurdiske gruppe PKK har fået våben fra den syriske præsident Assads regime, og at de kurdiske rebeller desuden har deltaget i kampene mod de syriske oprørere.

Omkring 45.000 mennesker har mistet livet, siden PKK i 1984 greb til våben i kampen for selvstændighed i det sydøstlige Tyrkiet.

PKK er udråbt som en terrororganisation af Tyrkiet og en stor del af det internationale samfund.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.