Flere fanger begår selvmord i de danske fængsler

Otte indsatte i de danske fængsler begik selvmord sidste år. Det er højere end de foregående år.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Fængsel Foto: David Ademas

En ung mand, der sad fængslet i Holbæk Arrest mistænkt for et trippeldrab på Frederiksberg, tog sidste år sit eget liv i fængslet.

Han er en ud af de i alt otte indsatte i de danske fængsler, som begik selvmord sidste år.

Det er en firedobling i forhold til året før og det højeste tal i de 11 år, som Kriminalforsorgens statistik dækker. Det skriver Information.

Selv om der er tale om en markant stigning i antallet af selvmord, siger flere aktører omkring de danske fængsler til avisen, at man ikke kan konkludere, at der er tale om en tendens.

De er også meget tilbageholdende med at gætte på årsagen til, at flere indsatte begik selvmord i 2016 end de foregående år.

John Hatting, der er formand for Kriminalforsorgsforeningen, som organiserer det civile personale i fængslerne, peger dog på, at det kan skyldes omstrukturering i fængslerne.

- Livet i Kriminalforsorgen har været specielt i 2016. Omorganiseringen kombineret med personalemangel og et øget pres på personalet fra nogle grupper af indsatte har skabt en treklang af mislyde.

- Det har påvirket arbejdsmiljøet i Kriminalforsorgen, og man kan gisne om, at man måske ellers havde opdaget nogle af de allersvageste indsatte, før de begik selvmord. Men det er gisninger, siger han.

Hen over de seneste 11 år er antallet af selvmord i de danske fængsler svinget mellem et og syv om året. De seneste fire år har tallet ligget mellem to og fire.

Kriminalforsorgen oplyser til Information, at antallet af selvmord i 2016 endnu ikke er kvalitetssikret, og at otte derfor er et foreløbigt tal.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.