Flere fejl i fyringssag

Rebild Kommune gav usande oplysninger - nægtede at rette dem

Billeder til artikel om Marianne Kristensen fra Aars, der blev fyret fra sit arbejde, fordi hendes leder ikke kunne klare, at hun var ked af at hendes datter var syg.Foto: Martin Damgård

Billeder til artikel om Marianne Kristensen fra Aars, der blev fyret fra sit arbejde, fordi hendes leder ikke kunne klare, at hun var ked af at hendes datter var syg. Foto: Martin Damgård

REBILD:Urigtige oplysninger om sygefravær, manglende aktindsigt og angivelse af samtaler, der ikke har fundet sted. Dette er blot nogle af de fejl, som Rebild Kommune har begået i sagen om skolesekretær Marianne Kristensens fyring fra sit arbejde på Sortebakkeskolen i Nørager.

- Der er jo den ene usandhed efter den anden. Det er som om, at de vil gøre alt for, at jeg ikke får ret, siger Marianne Kristensen, der har klaget til Ligebehandlingsnævnet.

Et af eksemplerne er kommunens manglende vilje til at oplyse det korrekte antal sygefraværstimer til nævnet. Og det vækker kritik.

- Kommunen skal, så snart de finder ud af, at de har oplyst noget forkert, korrigere dette klart og tydeligt over for de relevante myndigheder, siger ekspert i forvaltningsret lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

Marianne Kristensen er også blevet holdt væk fra akter i sin egen sag og det var først i forbindelse med kommunens svar til nævnet, at hun fik kendskab til notater skrevet af skolelederen, der fyrede hende.

- Hvis hun ikke vidste, at dokumenterne eksisterede, kunne hun jo heller ikke gøre indsigelser imod, at kommunen tilbageholdt dem, siger Sten Bønsing.

Skoledirektør Ulrik Andersen afviser at stille op til interview om sagen.

LÆS INDSIGT

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.