Flere forældre tilfredse med skoleveje

Mange kommuner og skoler arbejder sikre skoleveje, og det skaber tilfredshed hos forældrene.

Mange steder i landet arbejder kommuner og skoler på at gøre det mere sikkert for børnene at komme til og fra skole. Foto: Iris/Scanpix
Skolevæsen 6. september 2014 20:42

DANMARK: Der er tryk på trafikken omkring skolerne hver morgen, når tidspressede forældre skal aflevere deres barn, mens andre skolebørn kommer cyklende eller gående blandt biler, skolebusser og øvrig trafik.

Derfor arbejder en lang række kommuner og skoler målrettet med at få skabt mere sikre og rolige skoleveje, så flere børn kan komme sikkert til og fra skole. Og det skaber tilfredshed hos forældrene, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden.

Gode rollemodeller

I den repræsentative interviewundersøgelse blandt forældre til 5-16-årige skolebørn, svarer 74 procent af forældrene, at de er tilfredse med skolens fokus på trafiksikkerhed.

Desuden siger 61 procent, at de er tilfredse med kommunens indsats for at skabe mere sikre skoleveje (i 2009 var 55 procent af forældrene tilfredse med kommunernes indsats).

”Det er godt at se, at forældrene lægger mærke til, at mange kommuner og skoler gør et stort arbejde for, at skolevejene og børnene skal blive mere trafiksikre. Der er grund til at rose kommuner og skoler for den indsats, som også kræver, at forældrene samarbejder og går foran som gode rollemodeller for deres børn i trafikken,” siger Kenneth Benfeldt, konsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Det kræver ikke millioner

Der er forskel på, hvad kommuner og skoler gør for at skabe mere trafiksikre børn og skoleveje. Nogle steder bygger man fodgængerovergange og cykelstier.

Andre arbejder målrettet med at ændre adfærden i trafikken hos børnene og forældrene. Og nogle skoler udlåner cykelhjelme og refleksveste til børnene, når klasserne skal på tur.

/BLM/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...