Flere fornuftsægteskaber er på vej blandt danske banker

Årets niende fusion i den danske bankverden er på trapperne og flere blandt de sunde banker kan være på vej.

Flere fornuftsægteskaber er på vej blandt danske banker

En mulig fusion af den Næstved-baserede Diba Bank kan blive den niende siden årsskiftet, og eksperter spår, at der er flere på vej. Fusionerne er et udtryk for et markant skifte i udviklingen, som nu i højere grad sker mellem sunde banker. Det skriver Børsen.

- De enkelte banker begynder at se, at den kæmpe bølge af tab, der har været siden finanskrisen, er aftagende, og så får man mod på at se, om man kan købe op, siger investeringschef hos Dansk Formue- og Investeringspleje Johnny Madsen til Børsen.

Han påpeger vigtigheden af, at fusionerne sker mellem sunde banker, da det øger tilliden til den danske banksektor både nationalt og internationalt.

En del af de større danske banker ser ud til at være købelystne for tiden, og Arbejdernes Landsbank har bekræftet, at man har kig på Diba Bank, mens også Sydbank, Jyske Bank og Spar Nord er blevet nævnt som mulige købere.

Mandag udsendte Diba en meddelelse til fondsbørsen som reaktion på rygterne om fusionsplaner. I meddelelsen hed det, at banken kunne bekræfte, at der var "en række sonderinger" for at afdække "strategiske muligheder".

Otte banker er fusioneret siden årsskiftet. Senest fusionerede Svendborg Sparekasse med Vestfyns Bank i september, og Vordingborg Bank fusionerede med Lollands Bank i august.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst