Flere grøntsager, færre pomfritter

Efter en to-årig projekt med at indføre sund mad i hallerne vil kommunen nu udvide ordningen

Hvis det står til udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, skal der meget mere af den her slags mad ind i kommunens haller. Arkivfoto: Grete Dahl

Hvis det står til udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling, skal der meget mere af den her slags mad ind i kommunens haller. Arkivfoto: Grete Dahl

Vi skal have endnu mere sund mad ind i hallerne og klubhusene. Det mener udvalget for Sundhed og Bæredygtig Udvikling (SBU), der nu vil skyde penge i at udbrede erfaringerne fra Aalborg kommunes to-årige pilotprojekt, hvor fem af kommunens haller har forsøgt sig med sunde alternativer i deres kantiner. Det vil sige færre pomfritter og grillkyllinger og mere mad med flere fibre, flere grøntsager, mindre sukker og mindre fedt. Sunde børn - Det handler simpelthen om, at vi skal have børnene til at tabe sig. Og vi vil jo gerne have, at det bliver nemt at vælge det sunde, siger formanden for SBU, Thomas Kastrup-Larsen (S). - Der er flere steder, hvor det er lykkes rigtigt godt, så vi fortsætter med en her initiativpulje, hvor man kan få konsulentbistand til at finde ud af, hvordan man bedst indfører den sunde mad. Det kræver for eksempel noget andet af den, der står bag disken at drive en salatbar, end det gør at skulle sætte pomfritter over, siger han Thomas Kastrup Larsen fortæller, at udvalget allerede har fået flere henvendelser både fra haller, der gerne vil indføre sund mad og fra leverandører, der er interesseret i projektet.