Flere guider skal sikre turismen i Skagen

Guidekurser skal sikre udviklingen af helårsturisme og krydstogtturisme

Skagen har brug for flere guider for at blive en international kystferieby. Arkivfoto Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Skagen har brug for flere guider for at blive en international kystferieby. Arkivfoto Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:En af forudsætningerne for at udvikle helårsturismen og krydstogtturismen i Skagen, er at kunne give både de danske og udenlandske gæster en særlig oplevelse når de besøger egnen.

Gæsterne skal have mulighed for at se og lære Skagen nærmere at kende på guidede ture rundt i byen og på dens seværdigheder. De skal både høre om Skagens spændende historie, den unikke natur og de gode historier om Skagen før og nu.

Det er ambitionen fra Skagen Turistforening og Cruise Skagen, som derfor arrangerer tre guidekurser i perioden 2013–2014.

International kystferieby

Gæsterne i Skagen kommer for nuværende primært fra Danmark, Norge og Sverige, men Skagen er også begunstiget af en del gæster fra det øvrige udland.

- Skagen Turistforening ønsker at styrke tilstrømningen af gæster fra hele verden og deltager i et projekt med titlen International kystferieby, hvor der arbejdes på at udvikle Skagen fra at være en skandinavisk kystferieby til at blive en international kystferieby. Realiseringen af dette kræver at modtageapparatet klargøres hertil. En del af dette modtageapparat er et guidekorps, der på forskellige sprog kan guide de internationale gæster rundt i Skagen området, forklarer projektleder Anne Sofie Rønne.

Det første kursus finder sted fra den 5. februar – 4. maj 2013. Deltagerne i kurset skal kunne tale enten engelsk eller tysk.

På de følgende kurser åbnes op for flere sprog som spansk, italiensk, russisk, finsk og kinesisk. Der er deadline for tilmelding til guidekurset onsdag den 16. januar 2013.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.