EMNER

Flere håndværkerlærlinge i tysk praktik

Bygge og Anlæg, EUC Nord er begejstret for ny aftale med byen Bünde i delstaten Nordrhein-Westfalen

Snedkerlærling Henrik Backhausen er tilbage i Vendsyssel efter et tysk praktikophold.? Arkivfoto: Kurt Bering

Snedkerlærling Henrik Backhausen er tilbage i Vendsyssel efter et tysk praktikophold.? Arkivfoto: Kurt Bering

HJØRRING:Bygge og Anlæg hos EUC Nord udvider samarbejdet med erhvervsskoler i den tyske by Bünde, og det sker på grundlag af gode erfaringer med, at tre snedkerlærlinge fra Vendsyssel i foråret tog på en måneds praktik på tyske virksomheder.

- Til september kommer tre tyske lærlinge herop. Aftalen er på plads, og nu har vi fået en drejebog for, hvordan vi gør. Men det bliver en udfordring for os at leve op til den tyske standard, udtaler uddannelseschef Hans Ulrik Møller, EUC Nord.

Udvidelsen af samarbejdet er resultat af et besøg, som en delegation fra EUC Nord og de tre snedkerlærlinges danske læremestre aflagde i Bünde midtvejs i forløbet hos virksomheder og erhvervsskoler.

Og især uddannelseschef Heiko Bahls, snedkerværkstedet gjorde indtryk.

- Vi kunne mærke dernede, at de vil samarbejdet, og vi har aftalt med Heiko Bahls, at vi sideløbende med de tyske lærlinge er i Vendsyssel, så laver vi en workshop med stole. Heiko Bahls er bidt af en stol, og vi har en faglærer Jesper Levinsen, som også går meget op i udvikling af stole. Vi er rigtig glade for at ku’ lave et projekt, som viser at snedkerfager også er at være kreativ, forklarer Hans Ulrik Møller.

Han håber at næste skridt i samarbejdet giver mulighed for, at også lærlinge fra andre fag inden for Bygge og Anlæg kan få et tysk praktikophold næste år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.