Danmark

Flere hiv-smittede vil adoptere børn

Efter flere hiv-smittede søger om adoption, forventer Adoptionsnævnet at lave retningslinjer på området.

Flere hiv-smittede vil adoptere børn

Flere hiv-smittede søger om at adoptere børn.

Det sker efter at Adoptionsnævnet i en sag sidste år åbnede op for muligheden ved ikke som hidtil på forhånd at afvise hiv-smittede på baggrund af deres sygdom, men i stedet kigge på ansøgernes konkrete helbredstilstand.

- Vi har nu haft lejlighed til at behandle tre konkrete sager og derfor overvejer vi nu, om den praksis vi hidtil har haft på området, nu også er rigtig, siger landsretsdommer Anne Thalbitzer, der er formand for Adoptionsnævnet.

- Specielt i lyset af den nyere udvikling der er på det medicinske område i behandlingen af hiv-smittede, siger hun.

Behandlingsmulighederne af hiv er i følge blandt andre Aids-Fondet så gode, at hiv-smittede kan leve et normalt liv på lige fod med alle andre.

Adoptionsnævnet har nu bedt om, at alle øvrige sager med hiv-smittede ansøgere sættes i bero, indtil de tre sager er færdigbehandlet.

Herefter vil nævnet arbejde på nogle retningslinjer, som eventuelt kan betyde, at de hiv-smittede kan behandles på lige fod med andre kronisk syge, som søger om adoption.

- Vi forventer at vi kan melde noget ud til statsforvaltningerne og adoptionssamrådene, der gør det nemmere for dem at behandle sagerne ved at have fokus på det, der er vigtigt og relevant i sagerne, siger Anne Thalbitzer.

Hun vurderer, at der sandsynligvis kan være flere sager i systemet end de tre, som er endt hos Adoptionsnævnet.

- Vi har ikke et præcist overblik over, hvor mange sager der ligger i statsforvaltningerne. Men når vi har haft tre klagesager inden for relativt kort tid, så er det vores fornemmelse, at der godt kunne være andre sager ude i statsforvaltningerne, siger hun.

Samme melding kommer fra Hiv-Danmark, der glæder sig over de retningslinjer, som ser ud til at være på vej.

-Nu begynder sagerne at komme med folk, der gerne vil adoptere. Før har der ikke været så mange sager, fordi det ikke har været muligt at adoptere. De begynder at komme nu, siger formand Helle Andersen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.