Flere kvinder i uniform får mænd til at gå i bad

Omgangstonen er til tider flirtende på en sund måde, lyder det fra Forsvaret

 <i>Scanpix Danmark</i>

Scanpix Danmark

DANMARK:Udbredt sexchikane og mandehørm i det danske forsvar er på få år stort set nedkæmpet. Det skyldes ikke blot forbud mod strippere på kasernerne, nultolerance, konfliktkorps og mangfoldighedspolitik.

Det skyldes især unge kvinder. Ved den seneste rekrutteringsrunde var der 25 procent flere kvinder end tidligere. Hver fjerde nye rekrut er kvinde. Det er aldrig tidligere set.

Det skriver metroxpress.

- Den nye tilstedeværelse af kvinder er den primære årsag til, at vi har set en glædelig udvikling, siger Stefan Thorbjørnsen, specialkonsulent i Forsvarskommandoen, til metroxpress.

Han fortæller, at kvinderne er blevet så mange, at der er opstået en bedre kønsbalance og respekt, for kvinderne er på vej til at udgøre en ’kritisk masse’ - altså så mange, at mændenes adfærd ændrer sig positivt.

- Det er opsigtsvækkende, at kønskrænkende sager mod kvindelige soldater er stort set udraderet. Vi har slet ikke sager med sexchikane længere. Tidligere medførte overrepræsentationen af mænd, at der kunne opstå en macho-mentalitet, hvor man opførte sig som Rambo. Man omtalte og behandlede ikke kvinder med respekt, erkender Thorbjørnsen.

- Men nu har mændene oppet sig, og omgangstonen mellem kønnene er blevet god og harmonisk - og til tider flirtende på en sund måde. Mændene har fået en god grund til at vaske sig, og de ranker sig. Det kunne det tidligere knibe med, siger han til Metroxpress.

Forsvarets ledelse glæder sig dog mest over, at det øgede antal kvinder fører til en bedre ”opgaveløsning”.

- Kvinderne har tendens til at være mere kreative end mændene, der hurtigere tyer til våben, siger Thorbjørnsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyske sygehuse skal finde 250 millioner kroner i år: Her kan det gå ud over patienters sikkerhed
Luk