Udland

Flere lig gravet frem efter højhus-kollaps i Tanzania

Dødstallet efter kollapset højhus i Tanzania stiger til 34. Eftersøgningen i ruinerne fortsætter.

Flere lig gravet frem efter højhus-kollaps i Tanzania

Redningsarbejdere har gravet flere lig frem fra ruinerne, efter at et 16-etagers højhus i Tanzanias største by, Dar-es-Salaam, styrtede sammen fredag.

Det officielle dødstal er nu oppe på 34, og dødstallet kan stadig stige.

- 10 lig blev fundet mellem søndag eftermiddag og daggry i dag. Det bringer det samlede antal af bekræftede dødsfald op på 34.

- Vi vil fortsætte med at lede efter flere lig, og måske vil vi finde flere, siger regional kommissær i Dar-es-Salaam Saidi Mecky Sadicky.

Mellem 60 og 70 mennesker menes at have været i eller omkring det delvist byggede højhus, da det styrtede sammen fredag morgen. 18 mennesker blev umiddelbart efter reddet ud i live.

Hundredvis af redningsarbejdere og civile har arbejdet på højtryk siden ulykken skete fredag. Men ifølge kilder, der er involveret i eftersøgningen, er der ikke store forhåbninger om at finde flere overlevende i ruinerne.

Myndighederne har iværksat en efterforskning for at få fastslået årsagerne til sammenstyrtningen. Politiet tilbageholder i den sammenhæng otte mennesker.

De tilbageholdte omfatter både ejerne af bygningen, repræsentanter for det ansvarlige byggefirma og byrådet i Dar-es-Salaam.

Tanzanias boomende økonomi har sat gang i en rivende udvikling med masser af nybyggerier. Men det hurtige bygningsarbejde bliver kritiseret for at føre til livsfarlig sjusk.

I 2008 kostede en anden kollapset bygning i Dar-es-Salaam mindst fire menneskeliv.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.