Flere må bo fast i deres sommerhuse

Regeringen vil lempe regler for både pensionister og andre ejere af sommerhuse

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

NORDJYLLAND:Pensionister skal have ret til at bo i deres sommerhus hele året, uanset hvor længe de har ejet det. Med vækstpakken, der blev præsenteret mandag, lægger regeringen op til et opgør med de hidtidige regler. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.

Ifølge de nuværende regler kan udelukkende pensionister og andre i samme situation benytte sommerhuset i vinterhalvåret, hvis de har ejet det i mindst otte år - eller mindst fem år, hvis kommunen giver dispensation.

- Men hvorfor have rigide regler, der afskærer folk fra at bo, hvor de gerne vil? Det er vanvittigt, at vi har haft regler, som forpligter kommunerne til en helt meningsløs kontrol. Vi ønsker at give borgerne mere albuerum, siger det nordjyske folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (V) til NORDJYSKE.

Kan ikke forvente samme service

Andre - altså ikke-pensionister - får samtidig ifølge udspillet lov til at bo i (og udleje) sommerhuset en større del af året. I dag er kun kortvarige ophold tilladt mellem 1. oktober og 31. marts. Denne periode forkortes med en måned i hver ende.

Nordjyske borgmestre hilser forslagene velkommen, men løfter også en advarende pegefinger. Man kan ikke flytte i sommerhus hele året og forvente samme service som i byen, siger Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen (S).

- Men nye skatteydere med bopæl i nogle af vores 4000 sommerhuse skal være velkomne, siger hun til avisen.

Tilsvarende ser Knud Kristensen (K) fra Vesthimmerland gerne mere liv i sommerhusområderne - især hvis der betales skat her.

- Jeg kan dog være bekymret for, om alle sommerhuse er indrettet sådan, at vore hjemmehjælpere kan hjælpe borgerne på en hensigtsmæssig måde i eksempelvis badeværelset, siger Knud Kristensen til NORDJYSKE.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.