Udland

Flere meldes dræbt i eksplosion under tyrkisk bryllup

En selvmordsbomber menes at stå bag angreb ved bryllupsfest i det sydlige Tyrkiet.

TURKEY-US-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Hakan Goktepe

TURKEY-US-POLITICS-MILITARY-COUP Foto: Scanpix/Hakan Goktepe

Mindst otte personer meldes sent lørdag dræbt og yderligere 60 meldes såret ved en eksplosion under et bryllup i den tyrkiske by Gaziantep.

Det oplyser unavngivne sikkerhedskilder.

Politiet har spærret af omkring området, og ambulancer er rykket ud for at hjælpe de tilskadekomne.

Den tyrkiske vicepremierminister, Mehmet Simsek, oplyser, at eksplosionen angiveligt er blevet udløst af en selvmordsbomber.

Det tyrkiske nyhedsbureau Anadolu citerer guvernøren i Gaziantep, Ali Yerlikaya, der kalder eksplosionen for et terrorangreb.

Samil Tayyar, der er parlamentsmedlem fra præsident Recep Tayyip Erdogans regeringsparti, AKP, skriver ifølge Reuters på Twitter, at det skulle være militante fra Islamisk Stat, der står bag angrebet.

Det er dog stadig ikke officielt bekræftet, hvem der står bag. Der er heller ingen, der officielt har bekræftet, hvor mange der er omkommet.

Byen Gaziantep ligger i det sydlige Tyrkiet, der har været plaget af anslag gennem den seneste tid.

Regionen har været ramt af tre angreb alene i den forløbne uge. Ifølge myndighederne står den kurdiske oprørsgruppe PKK bag alle tre angreb.

Tidligere har også Islamisk Stat taget skylden for en række angreb i Tyrkiet, der deler grænse med både Syrien og Irak, hvor den ekstremistiske gruppe har indtaget store områder.

Foruden truslen fra PKK og Islamisk Stat har der været uro i Tyrkiet, efter at dele af militæret i juli uden held forsøgte at kuppe sig til magten.

Den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim, sagde lørdag, at tyrkerne er klar til at spille en mere aktiv rolle i krigen i Syrien.

Tyrkiet frygter, at en styrkelse af militante kurdiske grupper i Syrien vil styrke og opflamme kurdiske oprørere i Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.