Coronavirus

Flere partier vil af med "fjollet" bookingvarsel

Erhvervsordfører for De Konservative, Mona Juul, mener regel i genåbning er fjollet og vil ændre den.

Mona Juul (KF) vil have fjernet regel om, at man skal booke bord en halv time på forhånd for at komme på restaurant.

Mona Juul (KF) vil have fjernet regel om, at man skal booke bord en halv time på forhånd for at komme på restaurant.

KØBENHAVN:Som del af restauranter og barers genåbning er der krav om, at kunder skal bestille bord mindst en halv time før ankomst. Det er en fjollet regel, mener De Konservatives erhvervsordfører, Mona Juul, der vil have lavet den om. Det er hun ikke alene om.

Reglen kan nemlig ramme de restauranter, der ikke har bookingsystemer, samt give tomme borde, selv om der er kunder.

- Det er fjollet, hvis ikke man får fyldt bordene op, fordi kunder skal booke et bord en halv time i forvejen.

- Det er jo en del af aftalen, at gæster skal have coronapas, der er god afstand mellem bordene og alle forholdsregler er taget, siger hun.

I aftalen om genåbning står der, at restauranter, caféer med mere kan åbne med coronapas fra den 21. april.

Det er i den efterfølgende udmøntning af aftalen, at reglen om de 30 minutter er kommet til.

- Det er ikke et krav, der er vokset i vores have. Tvært imod. Det er jo gak i låget. Der er krav om afstand og coronapas indendørs. Så hvorfor skal der være krav om, at man booker sit bord 30 minutter før?, siger Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen.

- Mig bekendt er der ingen, der mener, at det mindsker smitterisikoen at vente en halv time fra man bestiller bord til man må sætte sig. Det er bureaukratisk og unødvendigt.

Fra den helt anden side af det politiske spektrum lyder samme toner. Tidligere folketingsmedlem for Enhedslisten, Per Clausen, skriver på Twitter:

- Kravet om, at man skal bestille bord mindst en halv time før, man besøger en bar eller et værtshus, viser desværre , at alt for mange af vores politikere lever et liv langt væk fra virkeligheden, som den udfolder sig for store dele af befolkningen.

Reglen om, at der skal være booket bord en halv time før ankomst, kan da også både gøres anderledes og bedre, hvis man spørger restauranter og barer, hvor eksempelvis McDonalds har været på banen og sige, at man ikke kan åbne under de forhold.

Mona Juul siger, at hun har kontaktet Erhvervsministeriet om reglen for at forsøge at få den ændret.

- Jeg er gået til ministeriet med det og spurgt, om det ikke kan tolkes lidt anderledes. Det lyder nu ikke sådan lige nu, siger Mona Juul.

Det vil Venstre også gøre, siger Torsten Schack Pedersen:

- Jeg synes desværre vi ser et stigende antal eksempler på, at regeringen lægger ting på bordet, der får folk til at tage sig til hovedet, så snart de rammer virkeligheden.

- Der bliver lavet for mange skæverter, og man kan ikke bare grine af det. For det har store konsekvenser for vores børn, unge og erhvervsdrivende, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.