Aalborg

Flere penge på vej til Cloud City

Større fond har givet et stort tilsagn, og endnu flere støttekroner er på vej ifølge idémanden bag kunstværket på Spritgrunden

Den første fondsstøtte til etableringen af kunstværket på Spritten er hentet hjem. Illustration: BIG

Den første fondsstøtte til etableringen af kunstværket på Spritten er hentet hjem. Illustration: BIG

En stor fond har allerede givet et betydeligt tilsagn om støtte til Cloud City på Spritgrunden, og flere støttekroner er på vej.

Martin Nielsen, der ejer spritgrund-komplekset og er idemand til Cloud City, der bl.a. indebærer et 30 meter højt kunstværk af den argentinske kunstner Tomás Saraceno, er godt i gang med at finde finansiering til visionen.

I forvejen har Aalborg Byråd minus LA givet et tilsagn om 25 mio. kr., hvis Martin Nielsen med samarbejdspartneren Jan Ghisalberti kan finde den resterende finansiering, så man samlet når op på 145 mio. kr.

- Det går faktisk rigtig, rigtig godt. Vi er faktisk foran vores tidsplan rent fundingmæssigt. Men de fonde, som vi taler med, er ikke klar til, at vi offentliggør det, men vi har fået nogle betydelige tilsagn, som er vanvittigt vigtige. Specielt de første tilsagn er vigtige, siger Martin Nielsen.

Flere støttekroner på vej

Navnene på fondene kan endnu ikke offentliggøres.

- Desværre ikke endnu, det har jeg fået besked på ikke at gøre. Men vi satser på, at vi kan få noget offentligt ud inden jul, men indtil da bliver vi nødt til at passe vores arbejder hernede og gøre det så godt, vi kan, og det går rigtig godt.

Specielt én fond har gravet dybt i lommen.

- Der er et stort tilsagn fra en fond, og så arbejder vi lige nu med to-tre andre fonde. Derudover skal vi arbejde yderligere med tre til fem andre fonde endnu plus nogle private. Det er ikke bare at gå ud og gøre alting på én gang. Vi kommer til at tage et vigtigt skridt ad gangen. Det er vigtigt for, at fondene også føler sig sikre.

Han tilføjer, at man i forbindelse med Cloud City har valgt "en meget selektiv fondsstrategi".

- Netop for at arbejde meget tæt med de partnere, som så skal være med til at bringe det her på banen. Det tegner til, at det er den helt rigtige strategi, og det kan jeg mærke, at fondene også synes, så det er jeg meget glad for og stolt ved indtil videre.

Åbner før jul

Som man kan høre, er Martin Nielsen fortrøstningsfuld med hensyn til at få rejst den nødvendige finansiering.

- Vi er meget fortrøstningsfulde, og vi synes, at tingene vender meget rigtigt hernede. Det er egentlig på alle fronter. Det er både i forhold til kunstværk og i forhold til etableringen af kunstcentret, men det er også i forhold til at tale med fondene omkring de fredede bygninger og om, hvordan vi kan gøre det på den rigtige måde, så det bliver et fuldstændig unikt sted at komme.

Med hensyn til en deadline i 2019 holder den stadig vand.

- Vi går stadig efter at danse om juletræ i 2019, der kan selvfølgelig stadig ske nogle ting, men jeg tror ikke, at det vil være fondsmæssigt, at der vil være nogle problemer.

Her tænker Martin Nielsen på det rent planmæssige.

- Lokalplanen ser ud til at køre, som den skal, og bliver færdig engang i slutningen af marts eller starten af april. Men der kan ske ting udenfor vores kontrol, ellers ligger vi lunt i svinget til at holde vores deadline med at åbne før jul 2019 på langt det meste, siger Martin Nielsen, der tilføjer, at Aalborg Teater dog vil blive etableret senere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst