Flere penge til forskning og uddannelse

- Det er den bedste pensionsordning, der overhovedet findes, mener familien Nielsen

Kirsten Mølgaard Nielsen og Jens Dalsgaard Nielsen er enige om, at politikerne bør afsætte mange flere penge til undervisning af deres 14-årige datter Anne Marie og alle andre unge i Danmark.

Kirsten Mølgaard Nielsen og Jens Dalsgaard Nielsen er enige om, at politikerne bør afsætte mange flere penge til undervisning af deres 14-årige datter Anne Marie og alle andre unge i Danmark.

NORDJYLLAND:Citroen Xantia¿en, der står i garagen, har efterhånden otte år på bagklappen. Men en ny bil står slet ikke på ønskesedlen hos Kirsten Mølgaard Nielsen og Jens Dalsgaard Nielsen i Vejgaard. - Den, vi har, kører ganske udmærket. Hvis vi fik en ny bil, ville jeg jo bare være bekymret for, at den fik en ridse, smiler manden i huset. Parret er begge uddannet ingeniør, og begge underviser og forsker på Aalborg Universitet. - Vi lider absolut ingen nød i det daglige og har intet behov for skattelettelser, selv om det selvfølgelig altid er rart med lidt flere penge, siger Kirsten Mølgaard Nielsen. Til gengæld mener parret, at der er afsat for få penge til uddannelse og forskning. - Vi mærker det både på universitetet og i folkeskolen, siger Kirsten Mølgaard Nielsen, der i flere år har været medlem af skolebestyrelsen på Vejgaard Østre skole. - Investering i uddannelse og forskning er en investering i vores alle sammens fremtid. Det er den bedste pensionsordning, der overhovedet findes. Hvis ikke der falder flere penge af, risikerer vi at sakke agterud i forhold til andre, konstaterer Jens Dalsgaard Nielsen. Til venstre Hidtil har parret lyttet forgæves efter blot et lille pip om forskning og uddannelse i valgkampen. - Alle partier snakker meget om velfærd. Det er selvfølgelig også vigtigt. Men det er svært at finde ud, hvad de hver især egentlig mener med velfærd, siger hustruen. Både hun og manden ved allerede, hvor de vil sætte deres kryds tirsdag 13. november. Det bliver atter ud for et parti til venstre for midten i dansk politik. - Valgkampen betyder intet for, hvor jeg sætter krydset. Det, der tæller, er hvad der er sket de seneste to-tre år, siger Jens Dalsgaard Nielsen. Både han og hustruen synes, at der bliver brugt alt for mange resurser på kontrol, og at den frie forskning har fået meget trange vilkår. - Og så er udlændingepolitikken helt urimelig. Vi oplever jævnligt udlændinge, som efter at have afsluttet deres studier på universitet bliver tvunget til at rejse hjem, selv om de danske virksomheder skriger efter deres arbejdskraft. Parret følger med i valgkampen både i tv og i aviser. - Jeg kunne godt tænke mig, at politikerne fik en rød streg i karakterbogen, hver gang de nægter at svare på journalisternes spørgsmål. Det er direkte ubehøvlet, mener Jens Dalsgaard Nielsen.