Flere præmiepenge i CL forgylder klubber

Der er i denne sæson historisk mange penge i Champions League, hvor klubberne kan tjene små 10 milliarder kr.

Flere præmiepenge i CL forgylder klubber

Champions League var i forvejen en guldgrube, men i denne sæson er pengene i Europas største klubturnering blevet endnu større.

Præmiepengene er ifølge det europæiske fodboldforbund, Uefa, steget med 150 millioner euro svarende til 1,1 milliarder kroner i den sæson, der for alvor begynder tirsdag og onsdag i denne uge, når gruppespillet går i gang.

Hele 6,8 milliarder præmiekroner - eller 910,3 millioner euro - skal fordeles mellem de 32 klubber, der skal kæmpe om Champions League-titlen.

Hver klub er garanteret 64 millioner kroner i startpenge - 10,5 millioner kroner mere end i sidste sæson - og vinderen har chancen for at runde 450 millioner kroner i præmiepenge.

Hver sejr i gruppespillet giver en million euro (7,5 millioner kroner), mens uafgjort bliver belønnet med halvdelen.

Hvis FC Nordsjælland eller et af de andre hold skulle spille sig videre til 1/8-finalerne, så giver det 26 millioner kroner til klubkassen, mens en kvartfinaleplads udløser 29 millioner.

En plads blandt de fire bedste giver 36 millioner kroner, mens taberen i finalen scorer yderligere 48 millioner - vinderen af finalen hæver 78 millioner kroner.

Ud over de mange præmiepenge skal der fordeles mere end tre milliarder kroner fra den såkaldte "marketing pool".

FC Nordsjælland starter gruppespillet på onsdag ude mod Shakhtar Donetsk. Nordsjællænderne er også i gruppe med Juventus og Chelsea.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.