Flere rockere og bandefolk får hjælp til en ærlig levevej

Rigspolitiets seneste banderapport viser, at stadig flere kriminelle deltager i såkaldte exitforløb.

Bandidos rockere Foto: Scanpix/Bjarke Bo Olsen

Bandidos rockere Foto: Scanpix/Bjarke Bo Olsen

Antallet af rockere og bandemedlemmer, som får hjælp til at forlade deres grupper gennem de såkaldte exitprogrammer, fortsætter igen i år med at stige. Det viser tal fra Rigspolitiet, som netop har udgivet sin årlige rapport om rockere og bander.

I begyndelsen af året var 171 personer enten i gang med eller havde afsluttet et forløb med det formål at forlade bandelivet.

Og selv om politiet har indført en ny opgørelsesmetode, er der med politiets egne ord tale om en "betydelig stigning".

Tilbage i 2013 var antallet af brødebetyngede rockere og bandemedlemmer meget lavt.

Dengang var der kun 15 personer, som var kommet igennem et exitforløb. Muligheden for at indgå i de såkaldte exitprogrammer blev indført tilbage i 2011.

Som det er nu, er det kun personer, der står på politiets liste over formodede bandemedlemmer, der kan få lov til at indgå i et exitprogram.

Ifølge banderapporten er den nuværende model under revision, og muligvis bliver resultatet, at også ikkeregistrerede personer fremover skal kunne deltage i exitforløb.

Rigspolitiet vurderer, at det blandt andet er en følelse af fællesskab, som i første omgang får unge til at slutte sig til banderne. Politiet peger på, at betegnelser som "hangaround" og "støttemedlem" øger medlemmernes selvopfattelse.

Rigspolitiet vurderer i rapporten, at der på landsplan er ikke færre end 96 forskellige kriminelle grupperinger. Og selv om det kunne lyde af meget, så er det færre end i 2013, hvor antallet var 117.

Også antallet af registrerede rockere og bandemedlemmer er faldet. Ved udgangen af sidste år var der ifølge politiet 1376. Det er knap 400 færre end to år tidligere.

Politiet har registreret knap dobbelt så mange formodede rockere som formodede bandemedlemmer.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst