Udlændingepolitik

Flere skal i integrationsrådet

Råd udvides fra 12 til 14 medlemmer - stormøde onsdag

Svend Erik Trudslev: - Vigtigt at stemme.

Svend Erik Trudslev: - Vigtigt at stemme.

BRØNDERSLEV:Integrationsrådet i Brønderslev skal udvides fra 12 til 14 medlemmer.

Onsdag 11. september holdes der et stormøde i Mælkebøtten i Knudsgade, hvor der lægges op til valget. Der fortælles om, hvad integrationsrådet arbejder med, men der kan vælges til integrationsrådet, hvem der kan stemme, og hvordan valget foregår.

Man skal være fyldt 18 år, for at kunne opstille, man skal bo i Brønderslev Kommune. Og så skal man kunne forstå og tale dansk.

Det er antallet af personer af anden etnisk herkomst, der udvides fra 4 til 6, for at få en bredere repræsentation af forskellige nationaliteter.

Berettigede til at stille op er borgere, der kommer fra asylcentre og som har fået opholdstilladelse kan stille op. Men de borgere, der kommer fra Asylcenter Brovst kan ikke stille op, da de ikke har fået en afgørelse på sin ansøgning.

Onsdag 2. oktober er sidste frist for forslag. Selve valget holdes som skriftlig afstemning i Mælkebøtten torsdag 31. oktober.

Næstformand for integrationsrådet, Svend Erik Trudslev, fortæller, at integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationspolitik er effektiv og sammenhængende.

Byrådet skal forelægge spørgsmål omkring personer med en anden etnisk baggrund, for integrationsrådet.

- Det er vigtigt, at man møder op, og det er vigtigt, at man senere stemmer, for at få indflydelse, siger Svend Erik Trudslev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst