Flere skulle have en tur i styrtet polterabends-flyver

En 44-årig pilot er tiltalt for uagtsomt manddrab, da hans fly styrtede ned under en polterabend forrige år.

En 37-årig familiefar overlevede ikke det flystyrt, han blev udsat for ved en kunstflyvning på sin polterabend 24. marts 2012.

Familiefaren var dog ikke den eneste, der skulle op at flyve med den 44-årige pilot som overlevede flystyrtet og nu er tiltalt for uagtsomt manddrab og flere overtrædelser af luftfartsloven.

Det fortæller et vidne onsdag ved Retten i Sønderborg.

Vidnet fejrede sin 30-års fødselsdag på Flyvestation Skrydstrup nær Vojens, hvor ulykken indtraf.

- Jeg havde aftalt med ham (piloten, red.), at de af mine gæster, som havde lyst, også kunne få lov til at få en prøvetime, siger han.

Tidligere onsdag forklarede den tiltalte, at den eneste mulighed, man har for at komme med op at flyve, er, at man får den prøvetime, som man normalt ville få som introduktion, inden man begynder at tage et flyvecertifikat.

Vidnet, som fejrede sin fødselsdag den skæbnesvangre dag, kender den tiltalte. Han tog sit flyvecertifikat på den tiltaltes nu tidligere flyveskole.

Om selve ulykken siger vidnet, at flyet larmede på en uvant måde.

- Lyden var helt usædvanlig. Jeg har ikke hørt noget lignende. Det lød som om, at der var mange flere omdrejninger, end sådan et lille fly burde kunne lave. Det kan have været en fejl på motoren.

- Det var lige efter forretten, at jeg kunne høre flyet. Jeg kigger ud ad vinduet og ser flyet, lige inden det rammer nogle træer foran terminalen, siger vidnet.

Efter ulykken blev både den overlevende pilot og den efterfølgende afdøde familiefar fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital.

Den 44-årige tiltalte pilot gav onsdag morgen i retten udtryk for, at han ikke kunne huske, hvad der skete efter flyet lettede.

Han har nægtet sig skyldig i alle forhold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.