Flere søger erhvervsuddannelse - men flest vælger gymnasiet

Søgningen til erhvervsuddannelser er steget med knap et procentpoint efter flere års fald, viser nye søgetal.

Uddannelse 20. marts 2018 12:00 - Opdateret 20. marts 2018 12:21

Flere unge søger igen en erhvervsuddannelse. I år har 19,4 procent søgt ind på en erhvervsskole, mens det sidste år var 18,5 procent, viser nye søgetal fra Undervisningsministeriet.


Stigningen på lidt under et procentpoint kommer efter flere år, hvor andelen af unge, der har søgt en erhvervsuddannelse, er faldet.
Undervisningsministeren glæder sig over udviklingen.
- Det er skønt at se, at vi har fået knækket kurven, så der er flere unge, der vælger en erhvervsuddannelse, siger Merete Riisager (LA).
Der er dog stadig et stykke vej til regeringens målsætning om, at 30 procent skal søge en erhvervsuddannelse i 2025.
- Vi skal helt klart have tallet længere op. Blandt andet ved at se på, hvordan vi kan styrke de praktiskfaglige fag i udskolingen, men også ved at se på kvaliteten af erhvervsuddannelserne siger Merete Riisager.
Næsten hver tredje af de elever, der søger en erhvervsuddannelse, vælger en såkaldt eux-uddannelse, hvor man både får et svendebrev og en studenterhue, som giver dem mulighed for at søge videre på en videregående uddannelse.
De gymnasiale uddannelser er fortsat de mest populære, og knap tre ud af fire unge vælger en gymnasial uddannelse. Søgningen er dog faldet fra 74 procent i 2017 til 73,1 procent i år.
/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...