Flere søger om hjælp til at klare konfirmationen

Det er dyrt at sende teenageren ind i de voksnes rækker, og mange har ikke pengene

Arkivfoto: Michael Koch

Arkivfoto: Michael Koch

SYDJYLLAND:Der er godt med unge rumper plantet på kirkebænkene landet over for tiden. Det skriver DR Syd.

Konfirmationstiden er nemlig ved at være oppe over, men har man hverken råd til mad eller tøj til teenageren, så er det en svær tid.

Derfor søger flere støtte hos hjælpeorganisationer og frivillige. En af dem er kokken Camilla Jehner Baake, der for tredje år laver mad til festen, så udsatte familier også kan holde en ordentlig fest med tre gode retter.

Hun har i år modtaget ansøgninger om langt over 1.000 kuverter:

- De er meget glade og taknemmelige for hjælpen. Det gør måske, at det bliver til mere end rugbrødsmadder, og at man måske kan få flere på besøg end bare lige mor, far og bedsteforældrene. Jeg håber, jeg er med til at give en lidt sjovere fest, siger hun.

Det er for mange en kærkommen håndsrækning. Prisen på en gennemsnits-konfirmation er ifølge Nordea omkring 30.000 kroner.

Samtidig er det første gang, mange unge mennesker oplever en økonomisk forskel på dem selv og andre, fortæller René Skau Björnsson, formand for Børnesagens Fællesråd:

- Der er store forventninger blandt teenagerne. Hele det forventningspres gør, at flere søger hjælp, siger René Skau Björnsson.

- Det betyder rigtig meget, at den unge for eksempel stadig kan være med til blå mandag, selvom mor eller far ikke har så mange penge, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.