Flere steder fraråder politiet al unødvendig udkørsel

Stormen Gorm har efterhånden så meget fat i Danmark, at flere politikredse fraråder at bevæge sig ud.

Væltede træer og flyvende tagsten får flere politikredse til at fraråde danskere al unødvendig færdsel ude i stormen Gorm.

Det sker både på Fyn, i København, i Sydjylland og i Midt- og Vestjylland, hvor politiet netop gør danskerne opmærksomme på, at de skal være forsigtig blandt andet på grund af de mange væltede træer og flyvende tagstene.

- Gorm raser overalt i Midt- og Vestjylland - Flyvende tagsten, væltede træer og lukkede veje. Gå ikke ud!!! Se i stedet #stormdk i fjernsynet, skriver kredsen på Twitter.

Hos Østjyllands Politi melder man om et tag, der er blæst af på en boligblok i Brabrand, ligesom politiet i Sydjylland fortæller om en bil, der er kørt ind i et træ, og at julebelysning flere steder er faldet ned i byen Ølgod.

Derimod var der stadig forholdsvis roligt på Sydsjælland ved en 20.45 tiden. I hvert fald skrev politiet på Twitter, at der endnu ikke havde været de store skader.

- Gorm har fat i Danmark, men pt. har der ikke været de store gener bortset fra den stærke blæst i politikredsen, skrev de. Siden har de meldt om flere væltede træer.

Og omkring 21.50 fraråder Københavns Politi al unødig kørsel og færdsel. Her er alt fra stilladser og løse vinduer blæst ned.

- Bliv inde døre, skriver de på Twitter.

Og stormen Gorm udvikler sig voldsommere og voldsommere. Ved Blåvandshuk Fyr blev der ved 19-tiden ifølge DMI målt vindstød af orkanstyrke.

Både lillebæltsbroerne, Storebæltsbroen, Øresundsbroen og en lang række andre broer er i løbet af aftenen blevet lukket. Derudover er en lang række togafgange blevet aflyst.

Blandt andet er S-tog og Kystbanen lukket ned fra klokken 22 søndag aften og i hele landet kører regional- og fjerntog med timedrift fra klokken 18.

Også metroen i København er blevet berørt af stormen og kører med nedsat hastighed og med flere skift.

Københavns Lufthavn oplyser også, at stormen vil forstyrre flytrafikken til og fra København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.