Flere tilfredse med plejehjem

Det går fremad på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby, men beboerne er stadig ikke særligt begejstrede for maden. Arkivfoto: Johnny Jacobsen

Det går fremad på Fremtidens Plejehjem i Nørresundby, men beboerne er stadig ikke særligt begejstrede for maden. Arkivfoto: Johnny Jacobsen

Det går fremad på Fremtidens Plejehjem. Det viser den tredje og sidste af de kvalitetsundersøgelser, som Aalborg Kommune besluttede at sætte i værk efter balladen i foråret 2015.

Plejehjemmet var dengang i mediernes søgelys på grund af kritik fra ansatte og pårørende - blandt andet for manglende ledelse, omsorgssvigt, dårligt arbejdsklima, fejl i tildelingen af medicin og manglende registrering af klager over forholdene for de ældre. Men ifølge den ny undersøgelse eller rapport er 79 procent af de pårørende i dag overbevist om, at Fremtidens Plejehjem er et godt hjem for beboerne, og blandt de ældre selv er der også 75 procent, som er godt tilfredse.

- Det er et flot resultat, og derfor er det også et tilfreds udvalg, som netop har gennemgået rapporten, fortæller ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K).

Ifølge den ny rapport oplever beboerne også, at kald besvares i højere grad end tidligere, og at personalet kommer inden for en rimelig tid.

Til gengæld er der stadig forholdsvis mange, som ikke er begejstrede for maden. Kun 48 procent synes, den er god, og det er Thomas Krarup godt klar over.

- Det er allerede noget, vi er i gang med at arbejde med. Men det drejer sig ikke kun om maden, men også om, hvor den serveres og de sociale rammer, der er omkring måltidet, påpeger han.

Da kritikken i sin tid kom frem, var det ny plejehjem i Nørresundby ramt af et stort sygefravær og stigende utilfredshed blandt personalet. Men ifølge den ny rapport føler 93 procent sig i dag motiverede til at gå på arbejde, og den generelle medarbejdertilfredshed er også steget fra 69 til 90 procent.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden