Flere tjekkes som dårlige betalere

Landets virksomheder foretager dagligt tusindvis af økonomitjek blandt deres kunder.

1. september 2012 00:52 - Opdateret 1. september 2012 00:54

Flere tjekkes som dårlige betalere

Stadig flere kunder bliver undersøgt for, om de er dårlige betalere. Danmarks to største skyldnerregistre, RKI og Debitor Registret, melder om kraftige stigninger i antallet af privatøkonomiske tjek.

Debitor Registret har oplevet en stigning på 15 procent i forhold til sidste år, og RKI bekræfter udviklingen. Det skriver Politiken lørdag.

- Der er sket en eksplosiv udvikling i antallet af tjek i vores skyldnerregister. Nu ser vi også den lokale optiker og håndværker tjekke sine kunder, siger Henrik Kristian Christensen, kommunikationsansvarlig i Debitor Registret, til Politiken.

Firmaet har 137.000 danskere registreret som dårlige betalere.

Virksomhederne foretager op imod 10.000 daglige søgninger i Debitor Registret. Det resulterer i, at cirka 750 personer hver dag bliver afvist, når de i en butik eller på nettet eksempelvis vil købe kabel-tv eller gerne vil tage et hurtigt lån til en ny vaskemaskine.

Brancheorganisationen Dansk Erhverv forklarer de mange økonomiske tjek med en dårlig økonomi i både befolkningen og virksomhederne.

- Virksomhederne er pressede på flere felter, og i sådan en situation strammer man naturligvis op, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Bo Sandberg.

Forbrugerrådet støtter grundlæggende systemet med skyldnerregistre.

- RKI og lignende registre er et stærkt bolværk mod uansvarlig långivning. Men brugen kan også blive drevet så vidt, at man ikke kan leve et normalt liv, fordi man står i RKI.

- Det er et problem, at folk slet ikke er klar over, hvor invaliderende det kan være for deres liv, at de ender i RKI, siger seniorøkonom i Forbrugerrådet Morten Bruun Pedersen til Politiken.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...