Flere trænere ønskes

Trænerkapaciteter skal sørge for flere deltagere til træningssminar

Dette års trænerseminar i Brønderslev havde færre end 100 deltagende fodboldtrænere, men den vigende interesse skal ændres.?Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Dette års trænerseminar i Brønderslev havde færre end 100 deltagende fodboldtrænere, men den vigende interesse skal ændres.?Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

BRØNDERSLEV:Trænerkapaciteter som Kent Nielsen, superligatræner i AaB, Johnny Mølby, superligatræner i AC Horsens og Morten Wieghorst, træner for Danmarks U21-landshold, skal være med til at få ekstra mange fodboldtrænere fra både Nordjylland og resten af landet til at valfarte til Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev til trænerseminar i weekenden 5.- 6. januar.

I 2006 deltog ikke færre end 300 fodboldtrænere i det traditionelle seminar, der siden 1986 har været en fast tradition på højskolen.

- De seneste år har vi desværre oplevet en vigende interesse, og sidste år kom vi under 100 deltagende fodboldtrænere, fortæller Kim Glad Andersen, der er formand for breddeudvalget i Region 1 under DBU Jylland, som sammen med Nordjyllands Idrætshøjskole står for arrangementet.

Han håber på mindst 125 deltagende fodboldtrænere til seminaret straks i det nye år, og som altid er han selv med som praktisk medhjælper.

- Vejr og vind spiller altid ind på deltagerantallet, men fra 2014 får vi i hvert fald ingen problemer med baneforholdene, for til den tid kan vi benytte den kunstgræsbane, der etableres i 2013 ved BI Centret i Brønderslev, siger Kim Glad Andersen.

Hovedparten af de deltagende trænere kommer fra nordjyske fodboldklubber, og langt de fleste er til daglig aktive som trænere i klubber fra serie 4 til Jyllandsserien.

- Rigtig mange benytter også seminaret til at få aftalt forårets træningskampe, og udover at give inspiration til den kommende fodboldsæson giver arrangementet også positiv omtale til Nordjyllands Idrætshøjskole og DBU Jylland.

Øget konkurrence

Henrik Mogensen, der er konsulent i Region 1 og ansvarlig for programmet i Brønderslev, forklarer den vigende interesse for arrangementet på Nordjyllands Idrætshøjskole med, at der er kommet flere trænerseminarer.

- Nu er der seminarer hele året rundt, så deltagerne spredes mere ud, men med en stribe kompetente trænere på programmet i Brønderslev håber jeg, at vi når op på 125-150 deltagere.

- Og det er bestemt ikke kun for seniortrænere. Også ungdomstrænere fra U13, der træner 11-mands hold, kan få rigtig meget ud af seminaret, slutter Henrik Mogensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.