Hele landet

Flere tusinde danske hævekort spærret

Dine kortoplysninger kan være blevet misbrugt

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

HELE LANDET: Dine dankortoplysninger kan være havnet i de forkerte hænder. Sådan lyder en advarsel fra Nets.

Derfor har flere danske banker de seneste dage haft travlt med at spærre tusindvis af danske hævekort som et led i en international efterforskningssag, som Nets deltager i. Det skriver finans.dk.

- Vi vurderer, at der er sket en kompromittering. Det vil sige, at kunders kortdata kan være faldet i de forkerte hænder. Derfor har vi anbefalet en udskiftning af en større mængde kort, som ikke alle er blevet misbrugt, men som kan komme i farezonen for at blive det, siger Søren Winge, som er pressechef hos Nets.

De hævekort, som er i farezonen, er blevet brugt på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, som Nets dog ikke vil oplyse på grund af den igangværende efterforskning.

Hæfter ikke for regningen

De personer, som skal have udskiftet deres kort, bliver kontaktet af banken. Hvis man ikke har hørt noget, kan man derfor roligt benytte sit hævekort.

Hvis man alligevel skulle være så uheldig, at der bliver stjålet penge fra ens konto, hæfter man ifølge Nets ikke for det.

- Når der som nu er sket en kompromittering et eller andet sted i systemet, er det jo ikke kortholders ansvar, fordi der ikke har været brugt deres pin til det, så der vil man blive holdt skadefri, siger Søren Winge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst