Flere tvangsauktioner i oktober

Men generelt ligger antallet lavt trods krisetiderne

Det lave antal tvangsauktioner hænger sammen med, at danske boligejere er gode til at betale ydelserne til realkreditforeningerne til tiden.Arkivfoto: Henrik Bo

Det lave antal tvangsauktioner hænger sammen med, at danske boligejere er gode til at betale ydelserne til realkreditforeningerne til tiden.Arkivfoto: Henrik Bo

KØBENHAVN:I oktober blev der gennemført 391 tvangsauktioner, og der er 64 flere end for en måned siden. Tallene svinger generelt fra måned til måned, men overordnet set er antallet af tvangsauktioner i 2013 lidt lavere end sidste år.

Det viser Danmarks Statistiks sæsonkorrigerede tal, fortæller Realkreditrådet.

- Det seneste år har der været knap 390 tvangsauktioner om måneden, og det er ikke særlig mange i forhold til tidligere kriseperioder. Det lave antal hænger sammen med, at danske boligejere generelt er gode til at betale deres realkreditydelser til tiden, forklarer direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen.

Aktuelt er omkring 4500 ud af landets 1,5 millioner boligejere bagud med betalingerne, og det svarer cirka til 0,3 procent af boligejerne.

Nationalbanken viser i en ny analyse, at boligejernes betalingsproblemer er geografisk skævt fordelt. En fjerdedel af alle familier med restancer på deres realkreditlån boede i Vest- og Sydsjælland ved udgangen af 2011.

- Der er mange flere boligejere, der har problemer med at betale boligydelsen i Vest- og Sydsjælland end andre steder i landet, og det smitter af på antallet af tvangsauktioner. 27 procent af det seneste års tvangsauktioner har været i Vest- og Sydsjælland, mens kun 14 pct. af landets ejerboliger ligger i landsdelen, siger Ane Arnth Jensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.