Flere udenlandske webbutikker skal til at betale moms

Varer fra webbutikker i udlandet kan blive dyrere. Men danske butikker får bedre vilkår, mener Dansk Erhverv.

Nethandel Foto: Free/Www.colourbox.com

Nethandel Foto: Free/Www.colourbox.com

Flere udenlandske webbutikker skal fremover betale moms i Danmark og andre EU-lande, når de sælger varer til forbrugerne.

Det foreslår EU-Kommissionen i et nyt udspil, der skal sikre mere ens vilkår i konkurrencen mellem europæisk e-handel og udenlandske webbutikker.

Forslaget vil betyde, at den rabat på 25 procent, som der hidtil har været på de billigste varer fra webbutikker uden for EU ved salg i Danmark, forsvinder.

Her har varer til en værdi af mindre end 22 euro (cirka 165 kroner) hidtil været fritaget for moms. Men det skal nu stoppe, hedder det i EU-forslaget.

Hidtil har webbutikker i andre EU-lande også været fritaget for moms, hvis de har solgt for under en bestemt grænse til kunder i de forskellige EU-lande.

Landene har hidtil frit kunnet sætte denne bagatelgrænse til mellem 35.000 og 100.000 euro om året. Det svarer til mellem 262.500 og 750.000 kroner.

Nu skal grænsen sættes ned til 10.000 euro (75.000 kroner) for alle.

EU-chef for Dansk Erhverv, Kasper Ernest, forudser, at varerne fra nogle udenlandske webbutikker kan blive lidt dyrere med det nye forslag.

- Men det er også kun rimeligt. Ligesom man er efter virksomhederne, for at de skal betale skat, så sikrer det her, at forbrugerne ikke kan undgå at betale moms, siger Kasper Ernest.

Han glæder sig over EU-forslaget, der vil give danske webbutikker bedre muligheder for at klare sig i konkurrencen med udenlandske webbutikker.

- E-handlen i Danmark kan se frem til mere fair konkurrencevilkår, når de kæmper om kunderne på et stigende grænseoverskridende marked, siger han.

Samtidig vil EU indføre nemmere procedurer på nettet for de virksomheder, der skal afregne moms i udlandet.

Det betyder, at danske webbutikker kan afregne den udenlandske moms med Skat i Danmark.

Dermed kan de samtidig undgå at registrere sig i alle de EU-lande, de sælger til.

Også branchedirektør Annette Falberg fra Industri er glad for det nye EU-forslag, der vil gavne danske e-handelsvirksomheder.

- Vi kan håbe, at vi også kommer det momssnyd til livs, som en del virksomheder, der sælger til Danmark, har benyttet sig af. Nemlig at glemme at opkræve moms, siger hun.

EU's økonomi- og skattekommissær, Pierre Moscovici, siger, at det nye forslag vil gøre livet nemmere for de europæiske webbutikker.

- Det betyder mindre tidsspilde, mindre bureaukrati og færre omkostninger, siger Pierre Moscovici.

Forslaget skal i høring hos Europa-Parlamentet og vedtages af medlemslandene, før det kan blive ført ud i livet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.