Hjørring

Flere ufaglærte skal være faglærte

Jobcenter Hjørring vil besøge omkring 200 virksomheder resten af året for at få opkvalificeret ufaglærte

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:I Vendsyssel er ca. en tredjedel af arbejdsstyrken ufaglært. Hvis virksomhedernes behov for faglært arbejdskraft skal dækkes i fremtiden, skal alle gode kræfter samles om et kompetenceløft.

- Virksomhederne bliver stadig mere specialiserede og efterspørger derfor mere specialiserede medarbejdere. Jobcenter Hjørring oplever, at de lokale virksomheder ofte udfordres, når de har brug for at rekruttere højtuddannede, specialister og faglærte, lyder det i en pressemeddelelse fra jobcentret.

Frem mod årsskiftet vil ca. 200 virksomheder få besøg af en virksomhedskonsulent i et forsøg på at give et kompetenceløft til de ufaglærte.

Jobcentret har ordninger om kompetenceløft med i tasken, når man aflægger besøg.

Voksenlærlingeordningen blev fra januar 2015 forbedret kraftigt, så virksomhederne i dag får 40 kr. i tilskud til timelønnen i hele uddannelsesperioden, hvis de ansætter en ufaglært ledig som voksenlærling. Hvis en virksomhed ønsker at opkvalificere en ufaglært medarbejder, kan de få 30 kr. i tilskud til timelønnen i op til to år.

Jobrotation er en gammel kending i Hjørring Kommune, hvor en lang række offentlige og private virksomheder har efteruddannet deres medarbejdere og fået tilskud på ca. 200 kr. pr. time til at ansætte

ledige som vikarer, mens medarbejderne er på uddannelse.

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget Ivan Leth bakker op om kampagnen:

- Vi tror, der går en masse dygtige ufaglærte medarbejdere rundt ude på de lokale virksomheder, hvor voksenlærlingeordningen kunne være en gevinst for både medarbejder og virksomhed, siger Ivan Leth

- Selv om ledigheden er faldende er der fortsat mange ledige, som gennem et kompetenceløft vil få en mere stabil tilknytning til arbejdsmarkedet og samtidig blive attraktive for mange virksomheder, tilføjer han.

Jobcenter Hjørring er begyndt at booke møder hos de lokale arbejdsgivere. Fokus er primært industri og byggeri, men de øvrige brancher vil også blive besøgt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.